Meny Lukk

En mindre vellykket musikal

Annie – Regi: Will Gluck – USA – 1 t. 58 min.

Celebrity Sightings In New York City - December 2, 2013

Vi har alle en hvis kjennskap til Annie. Historien om foreldreløse Annie (Quvenzhané Wallis) som bor hos hennes slemme fostermor Hannigan (Cameron Diaz), og en rik person tar henne inn under sine vinger. I denne nyinnspillingen er det businessmann og borgermesterkandidaten Will Stacks (Jamie Foxx) som redder Annie ut av elendigheten etter at han innser at han kan bruke henne til sin fordel i borgermesterkampanjen han kjører. Men han innser også etterhvert at Annie er noe helt spesielt, og han kunne tenke seg å adoptere henne.

Som en musikal feiler Annie ganske spektakulært. De klassiske sangene – eller i hvertfall noen av de – er fortsatt med, og de er laget i en ny moderne versjon. Det er ikke noe galt i det, selv om mye av det ikke var noe bedre enn ok. Sangprestasjonene er også relativt gode, bortsett fra Cameron Diaz som er forferdelig å høre på. Det er selvfølgelig en mulighet for at dette er meningen siden hun skal være filmens “skurk” men Annie sier også helt seriøst at hun har en vakker stemme. Så det er mest sannsynlig bare Diaz som ikke kan synge.

Musikken er også mikset veldig dårlig. Det er ofte veldig åpenbart at karakteren faktisk ikke synger, men at vokalen heller er lagt på i ettertid, gjerne litt ute av sync også. Dansenumrene er heller ikke noe å la seg imponere over. Det er fult mulig at både koreograf og skuespillere har gjort en god jobb, det ser slik ut i hvertfall, men desverre mangler regissør Will Gluck en helt grunnleggende forståelse av hvordan man skal regissere en musikal. Man vil gjerne se dansingen, men i stedet får vi en haug kjappe kutt og masse nærbilder.

Skuespillerprestasjonene er heller ikke noe særlig. Dette har blitt sagt mange ganger før, og det kommer helt sikkert til å bli sagt igjen: Cameron Diaz er helt forferdelig, og jeg er ikke helt sikker på hva hun egentlig prøver på. Bortsett fra Quvenzhané Wallis og Jamie Foxx, som faktisk har en ganske god kjemi, er alle de andre bare ok. De gjør en helt grei jobb, men det ser ikke ut som om de har lagt så veldig mye i det.

Rent tematisk sett starter filmen ganske lovende. Den har flere gode og relevante temaer. Hvordan Stacks prøver å manipulere folket for å få flere stemmer ved valget er en av dem. Og det er kanskje det teamet som holder seg best gjennom filmen. Det er også et sideplot som fokuserer på hvordan samfunnet har blitt et overvåkningssamfunn, det er ikke så veldig bra håndtert, men det er i hvert fall relevant. Et annet relevant tema som starter lovende fokuserer på sosiale medier og internettjournalistikk, og hvordan det brukes i hverdagen. Men det kjøres ganske heftig ut i grøfta ett stykke ut i filmen.

Annie prøver å være en musikal, men den greier det så absolutt ikke. Filmen har noen fine øyeblikk og spesielt barn kan nok finne noe å like. Selv om filmen sikter seg inn på en litt yngre målgruppe er det på ingen måte en unnskyldning for å lage en dårlig film. 

Relaterte innlegg