Meny Lukk

Ukens Netflix Anbefaling: “Bo Burnham: Make Happy”

Er man kjent med Bo Burnham og hans særegne introspektive, sarkastiske og satiriske humor, så er ikke Make Happy noe nytt, men heller en destillering av alt som er unikt ved stand-up humoren hans.

Er man ukjent med denne rare tynne små-kleine da 25- nå 28-åringen, er det en god sjans for at man enten elsker eller hater Make Happy nesten øyeblikkelig. Det er i øyeblikk som når han synger om hvordan en burrito fra Chipotle ble stappet for full og plutselig synker ned i et ektefølt og smertefullt vers om hans eksistensielle forhold til sitt publikum at man forstår at dette er noe helt eget.

Det er noe brutalt ærlig som han viser frem, og Burnham har aldri lagt skjul på at en del av komedien hans er drevet av et kynisk og desillusjonert syn på verden farget av problemer med psyken.

Dette er vell så mye et musikkshow som det er stand-up komedie. Sangene hans er fengende, hysteriske, og en fryd å høre på. Burnham skifter imellom rolig piano-spilling og energisk ADHD-drevet hopping rundt på scenen med mikrofonen i hånden. Det hele er like desorienterende og voldsomt som humoren hans, og forfriskende uforutsigbart.

En film er kanskje vanskelig å sette på noen ganger, men et standup-show på rett rundt timen er lettere å fordøye, og med Bo Burnham samtidig en unik opplevelse.

Burnhams tidligere show what. er også på Netflix.

Bo Burnham: Make Happy - Regissert, skrevet og spilt av Bo Burnham. Land: USA 2016. 
Spilletid: 1t. Aldersgrense: 9 år.

Relaterte innlegg