Meny Lukk

En helt OK nostalgibombe

Dum og dummere To – Regi: Bobby Farrelly, Peter Farrelly  – Universal Pictures / Red Granite Pictures / New Line Cinema – 1 t. 49 min.

maxresdefault

Harry (Jeff Daniels) og Lloyd (Jim Carrey) er tilbake i oppfølgeren til komediesuksessen fra 1994 med ferske skøyerstreker og nye utfordringer å beherske. Når Harry forteller Lloyd at han trenger en ny nyre starter søken etter en match. Ved en tilfeldighet finner de ut at Harry har en datter og setter ut på veien igjen for å finne henne.

Dum og dummere To tar deg med tilbake til originalen og satser hardt på nostalgi. Med andre ord er det lite nytt å finne i oppfølgeren. Den samme barnslige, idiotiske humoren er på plass, og gamle vitser har blitt resirkulert og serveres på nytt. Det er allikevel ikke helt det samme, og filmen selv går inn for å virke dum og tar seg selv ikke seriøst i det hele tatt med sin forutsigbarhet og smertelige pinlige øyeblikk, og for de som koste seg med den første filmen fungerer dette bra nok. Det er også nødvendig for den, fordi det er fansen den er laget for.

Filmens kinematografi er lite å bemerke seg, men redigeringen er god og bruken av musikk og lyd er god nok. Kort fortalt er det tekniske bak filmen helt ok. Skuespillerprestasjonene er gode og er for det meste troverdige. Det som virkelig redder filmen i sin helhet er Jeff Daniels og Jim Carreys prestasjoner. De er morsomme til tross for å ha tørre vitser og et lite kreativt manus å jobbe med. Det er takket være disse to at filmen holder seg over katastrofegrensa og forblir i brukbart land. Som “road movie” finner du de fleste elementene du forventer, og den har en fin flyt selv om den er noe forutsigbar.

Om du er kjempefan av Dum og dummere vil du nyte denne oppfølgeren og kose deg gjennom hele reisen til Harry og Lloyd, men om du er ny til serien vil du kanskje være forvirret og noe oppgitt over hva du får servert på lerretet. Filmen i seg selv er helt ok underholdning om man takler pinlig og barnslig humor, og om man leter etter slike ting i komedier vil du nok ikke klare å holde latteren inne lenge.

Relaterte innlegg