Meny Lukk

Dusty slår til igjen

Fly 2: Brann og redning – Regi: Bobs Gannaway – Walt Disney Studios Motion Pictures / Disney – 1 t. 23 min.

08 - Fly 2

Filmen handler om det verdensberømte flyet Dusty som finner ut at han har problemer med motoren. Siden hans type motor har vært ute av produksjon i mange år, kan det hende at Dusty aldri kan være med i et race igjen. Mens han venter på at en ny motor og girkasse skal bli funnet til han, må han hjelpe til som brannvesen med brannbilen Mayday. For å få sin lisens som brannfly må han alliere seg med veteranen Varg Rotor, et helikopter som leder en brannstasjon med mange hjelpere. Her blir han opplært i brannvesenets rednings- og slukningstjeneste, noe som viser seg å være vanskeligere enn han skulle tro.

Filmen har en god flyt og er godt klippet, og dette er en film som voksne også kan like. Den har noen morsomme referanser her og der, og den har et godt soundtrack. Den norske dubben er kanskje litt distraherende for oss litt eldre, men skuespillerne gjorde en god jobb i å gjøre humoren morsom på norsk også. Filmen lider kanskje av lite originalitet, men sekvensene hvor man kan se flyene fly fort i luften er faktisk ganske flott animert og det skaper en god og spennende stemning.

Denne filmen er kanskje ikke helt for oss eldre, men den er selvfølgelig flott for barn. Den har en god historie og lærer barn om brannvesenet, noe som er ganske flott. Vi voksne kan le av deler i den og vi kan sette pris på alt arbeidet som er lagt i denne oppfølgeren. Hvis man vil ha en enkel viewing, så er denne filmen å anbefale.

Relaterte innlegg