Meny Lukk

Enkel realisme

Elsk meg – Regi: Hanne Myren – Motlys – 1 t. 20 min.

Julia Wildschut og Ahmed Wasty i Elsk meg

Maria er 20 år, og kjæreste med David. Selv om forholdet deres egentlig er godt, påvirkes det av Marias kompliserte forhold til sin far. Han har alltid trengt mye tid for seg selv, og forsvinner ofte i lange perioder, uten å gi noen beskjed eller forklaring. Historien i Elsk meg er løst basert på livene til skuespillerne vi møter, og de spiller følgelig også versjoner av seg selv.

Elsk meg er Hanne Myrens første spillefilm som regissør og manusforfatter. Hun har tidligere regissert dokumentarfilm, og klippet både dokumentar- og spillefilm. Hun hadde ideen til denne filmen før hun møtte skuespillerne, men etter å ha funnet dem, ble historien tilpasset deres historie. Det at skuespillerne spiller versjoner av seg selv, skaper en helt egen realisme i filmen, og det hele kjennes smertelig ekte. Særlig dialog og samhandling kjennes veldig troverdig.

Historien i seg selv er forholdsvis enkel, men dette er ikke en film der man skal sitte på kanten av setet og bli overrasket over hver vending manuset tar. Faktisk er Elsk meg nærmere å være en stemningsfilm, og det er karakterene mer enn historien vi investerer i. Maria er en fascinerende og komplisert figur, som vi forstår bedre og bedre etter hvert som vi får vite mer om bakgrunnen hennes. Jeg ser for meg at det ikke bare har vært enkelt å spille inn denne filmen, i og med at historien bygger på deres virkelige liv. Alle de tre hovedkarakterene klarer seg uansett utmerket, og gjør Elsk meg til en engasjerende filmopplevelse. Det blir spennende å se om Hanne Myren fortsetter å lage filmer av denne typen i fremtiden.

Elsk meg er historien om en jente som er både sterk og skjør, og er som film begge deler selv. Bra foto og musikk støtter opp rundt en enkel, men godt fortalt i historie.

Relaterte innlegg