Meny Lukk

En bisarr opplevelse

The Final Member – Regi: Jonah Bekhor og Zach Math

the_final_member__span

I Island ligger det et museum, men ikke et hvilket som helst museum. Dette museet har nemlig et eksemplar av peniser fra nesten samtlige arter som eksisterer. Det er likevel et stort hull i samlingen, museets grunnlegger, Sigurdur Hjartarson, vil veldig gjerne ha en menneskepenis før han gir seg.

I filmen så møter vi Sigurdur, eller Siggy som han blir kalt, hvis hjertebarn er penissamlingen hans. En merkelig skrue, på mange sett og vis som viser en enorm entusiasme for det han driver med. På mange måter så kan ikke denne entusiasmen måle seg mot de to(!) som har sagt seg villige til å donere penisen sin til museet.

Den første er den Islandske kjendisen Pall Arason, en gammel mann på 95 år. Nummer to er amerikanske Tom Mitchell, som gjerne vil donere penisen sin før han dør. Jeg blir målløs og til tider nesten litt skremt av entusiasmen Mitchell viser. Spesielt øyeblikket der han tatoverer det amerikanske flagget på penisen for å vise at dette er ”et amerikansk eksemplar” får meg til å sitte og måpe i noe mellom sjokk og krampelatter. Hvem det er som vinner dette kappløpet skal jeg ikke avsløre her, men det er noe som preger filmen hele veien igjennom.

Det er et par ting jeg er kritisk til i filmen. Vi får se masse intervjuer av personer rundt Siggy, men ytterst få fra personer rundt Arason, og ingen rundt Mitchell. Jeg skulle gjerne ha fått litt mer historien rundt disse to, og kanskje fått forklart det litt bedre hvorfor de velger å gjøre noe som får de fleste andre menn til å krympe seg av forskrekkelse.

Dette til tross, filmen gjorde meg målløs ved flere anledninger, før jeg andre nesten brøt sammen i krampelatter. The Last Member er en film som kommer til å sitte med meg i en god stund fremover, det har jeg ingen tvil om.

 

Du får sett The Final Member på Kosmorama:

Lørdag klokka 15.00, N9

Søndag klokka 15.00, N9

Relaterte innlegg