Meny Lukk

Enda en actionkomedie… Gjesp.

2 Guns  – Regi: Baltasar Kormákur – Translux / Working Title Films – 1 t. 49 min.

2-Guns

Mark Wahlberg. Bang! Denzel Washington. Bang! Paula Patton! Bang! James Marsden. Bang! Bill Paxton. Bang! Bang! Bang! Hvis du liker én eller flere av disse skuespillerne, et par eksplosjoner og litt skyting, da er det fare for at du liker 2 Guns. Hvis du trenger litt meningsløs actionkomedie en dag, stikk og se 2 Guns. Vær dog forberedt på at den verken er nyskapende eller original.

Regissør Baltasar Kormákur debuterte med 101 Reykjavík i 2000, og allerede fem år senere fikk han lage film med Jeremy Renner og Forest Whitaker. Det var A Little Trip to Heaven, og siden den gang har Kormákur laget både islandske og engelskspråklige filmer om hverandre. Denne gangen har han laget en ”buddy cop”-actionkomedie med Wahlberg og Washington i hovedrollene. Washington ser ikke ut til å bry seg nevneverdig om noen ting, og går vel omtrent på autopilot. Wahlberg prøver i det minste å gjøre noe med rollen sin, og treffer mer enn godt nok med flere av vitsene sine.

Selve historien er ikke annet enn helt grei. Det er en viss følelse av at alle kjemper mot alle, men det fungerer tidvis ganske godt. Manuset inneholder en del tvister, som dessverre ikke er verken spesielt smarte eller overraskende. Filmen må stole på at actionsekvensene holder, og det er i hvert fall mer enn nok av dem. Vi får servert alt fra eksplosjoner til biljakter, og mer enn det kan vi kanskje ikke forvente fra en film som denne.

Allikevel skulle jeg ønske at det ble lagt ørlite grann mer vekt på alt annet enn spetaklene i filmer av denne typen. Er det virkelig for mye forlangt å ønske seg et smart manus og engasjerte skuespillerprestasjoner? Filmer som dette finnes det utallige av, og det er ikke noe spesielt minneverdig ved denne Kormákur-versjonen.

2 Guns kjennes rett og slett ganske uinspirert, men vet i hvert fall hva den prøver å være. Den fungerer greit som hjernedød underholdning i to timer, men så glemmer du den helt.

Relaterte innlegg