Meny Lukk

‹‹Fantastic Four›› – Ikke så veldig fantastisk

Kjære 20th Century Fox, det er nok nå. Etter fire forsøk på å lage en god Fantastic Four-film (jeg teller med filmen som ble produsert, men aldri utgitt i 1994) er det på tide å innse at slaget er tapt. Det er på tide å innse at det kanskje er for det beste at Marvel får rettighetene sine tilbake, kanskje da vil den fantastiske gjengen få den filmen de fortjener.

Dette er, som sagt, det tredje forsøket på å lage en ny Fantastic Four. Første forsøk i 1994 ble aldri gitt ut, mens Fantastic Four fra 2005 og oppfølgeren, The Rise of the Silver Surfer, fra 2007 slo aldri helt an. Historien i denne er mye den samme som alle de andre. Fem brilliante unge  og oppadkommende vitenskapsfolk oppdager en måte å reise mellom dimensjoner. Disse består av søskenparet Sue og Johnny Storm, geniet Reed Richards, bestevennen hans Ben Grimm og hackeren Victor Von Doom. Noe går galt, og hver enkelt får et sett med krefter som de må lære seg å kontrollere.

Dette burde jo være en oppskrift for en kul superheltfilm, men slik er et dessverre ikke. Filmen føles som en lang trailer for en film som enda ikke har kommet ut. Det er langt mellom de store høydepunktene, og karakterene er stort sett kjedelige og de gjør ikke særlig mye ut av seg. Konfliktene dem i mellom virker ubetydelige og er alt for lett løst, uten noe mye dilldall.

Dessverre så virker det som om regissør Josh Trank ikke har taklet overgangen fra små indieprosjekter (Chronicle, 2012) til store franchise produksjoner. Det er virkelig synd, for jeg elsker Chronicle. Her virker det rett og slett som om Trank har blitt overveldet av størrelsen og forventningspresset, for regien er mye svakere enn hva han har demonstrert før.

Noe annet jeg fant merkelig var hvor lite skuespillerne ser ut til å få utforske rollene sine. Søskenkonfliktene mellom Sue og Johnny Storm (Kate Mara og Michael B. Jordan) blir aldri utforsket fullt ut, Reed Richards (Miles Teller) får aldri vist hva han virkelig er i stand til, og det er rart å se Miles Teller som gjorde det strålende i Whiplash tidligere i år gjøre det såpass svakt i denne rollen. I tillegg så gjør Jamie Bell i rollen som Ben Grimm stort sett ingenting.

Når man forlater kinosalen etter å ha sett Fantastic Four går man ut med en følelse av å egentlig ikke ha sett filmen i det hele tatt. Det virker som om man har sett en trailer for ting som kanskje kan komme en gang i fremtiden, og det er virkelig skuffende, når Marvel har bevist at superheltfilmer virkelig kan være god underholdning. Nei, nå er det snart på tide at Fox gir opp, og overfører rettighetene tilbake hvor de hører hjemme, hos Marvel.

 


Fantastic Four - Regissert av Josh Trank; manus av Simon Kinberg, Jeremy Slater og Josh Trank; med Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan og Jamie Bell. 
Spilletid: 1 t. 40 m. Land: USA. Premiere: 7. august 2015. Aldersgrense: 12 år

Relaterte innlegg