Meny Lukk

Fremdeles kjapp og sinna

Fast & Furious 7 – Regi: James Wan – USA/Japan – 2 t. 17 min.

Fast-And-Furious-7-bilde-1

Når man drar til kinoen for å se syvende filmen i en serie som Fast and Furious, vet man nøyaktig hva man går til. Her er det snakk om en endeløs rekke av urealistiske actionsekvenser, biler som gjør ting ingen bil kan være i stand til og harde nevekamper mellom store sinna menn.

Deckard Shaw (Jason Statham) er bror til Owen Shaw, skurken i den forrige filmen, som døde på mer eller mindre brutalt vis. Han vil selvfølgelig ha hevn, og jakter på teamet en etter en. Dominic Toretto (Vin Diesel) samler gjengen (Paul Walker, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson og Chris Bridges) for å jakte på Shaw. Herifra blir historien bare tynnere og tynnere og det er nok best å ikke tenke så mye på den.

Fast & Furious har, siden Justin Lin tok over registolen i 2009, utviklet seg til å bli en action-franchise på høyde med Die Hard. Fast & Furious 7 er første film siden da uten Lin ved roret, noe jeg tror har gjort serien godt. Den forrige filmen (nummer seks i rekken) ble for meg alt for overdreven. Den ble rett og slett så urealistisk at jeg ikke var i stand til å tro på det jeg så lenger. Slik er det ikke med FF7. Sant nok, et par sekvenser er virkelig på grensen, men regissør James Wan har gjort en god jobb med å ikke overdrive så alt for mye.

Det har vært mye fokus på at dette er Paul Walkers siste film. Stjernen døde dessverre midt i innspillingen, og han skal etter sigende ha blitt erstattet i enkelte scener med sine to brødre og litt CGI-magi. Annet enn at karakteren hans, Brian O’Connor, forsvinner litt i handlingen, så er det vanskelig å legge merke til scener hvor det har blitt “jukset”. Den eneste gangen jeg la merke til det var i filmens sluttminutter, som uansett er en hyllest til skuespilleren mer enn karakteren, så det føltes helt greit.

Fast & Furious har tatt over et marked som tidligere ble eid av Die Hard og Rambo. Fans av slike filmer, hjernedød action, store menn som sloss og masse biler, våpen og eksplosjoner, vil absolutt finne noe de liker i denne filmen.

Relaterte innlegg