Meny Lukk

«Free Fire» – En lang, deilig kuleutveksling

I blant er det ingenting som er så godt som en deilig, morsom og spennende actionfilm til å koble av med. Free Fire er en av disse. Handlingen foregår rundt en gruppe irske gangstere som skal kjøpe våpen av en sør-afrikansk våpenhandler, men når både leveringen er av feil type våpen og to av karakterene har en kamp å utkjempe med hverandre ender gruppene opp på hver sin side av bygningen med mål å drepe den andre. Dette foregår resten av filmen.

Regissør og manusforfatter Ben Wheatley har stålkontroll, manuset er samtidig morsomt og spennende gjennom hele filmen som også har en vanvittig kul 70-tallsstil og er nydelig filmet. Det er noen klisjeer her og der men de fungerer stort sett bra til enhver tid. Historien selv holder seg interessant til tross for at filmen er stort sett skyting og roping. Det at nesten hele filmen foregår på ett sett er kult og føles ikke monotont på grunn av god klipping og regi.

Det som kanskje er filmens største attraksjon er nok skuespillerne den har å by på. Cillian Murphy, Brie Larson og Armie Hammer er alle formidable skuespillere som yter sitt beste her men kom igjen, Sharlto Copley er så godt som alltid det beste med filmene han er i og det er han nå også. Rollen hans kunne lett ha blitt bare en karikatur, men Sharlto har nok særpreg til å bare eie rollen og det er fantastisk å se på.

Dette er en skikkelig sjangerfilm og den tar ikke for seg noe stort og viktig tema som den heller ikke bør. Alle som liker John Wick eller forguder Die Hard kan vente seg bra greier her. Ikke at den nødvendigvis er en av de beste actionfilmene noensinne men den gjør alt den prøver på og den gjør det bra. Alt fra regissør til kostymeansvarlig innfrir og så lenge man liker sjangeren, så koser man seg.

Free Fire - Regissert og skrevet av Ben Wheatley, med; Armie Hammer, Brie Larson, Sharlto Copley. Lengde: 1 t 30 m. Land: USA. . Aldersgrense 15 år.

Relaterte innlegg