Meny Lukk

“Game Night” – En film med en upassende sjangerblanding

Filmen Game Night er først og fremst stappet med skuespillere man kjenner til. Det er snakk om en hel håndfull karakterer med roller i serier eller filmer man vil ha sett. De er nærmest for mange til å ramse opp, så vi lar være.

Nå, da jeg søkte opp Game Night for å se hva det var jeg skulle begi meg ut på, fikk jeg se at det var en mysterie/krimfilm. Det var derfor åpningen fikk meg til å lure på om jeg hadde gått inn i riktig sal. Først ser man en sliten James Francis Daley (Sweets fra Bones) som en gamemaster som ikke får fullføre spørsmålene sine før Max (Jason Bateman) eller Annie (Rachel McAdams) har skreket ut svaret. De to sistnevnte blir til slutt forelsket og ender opp med å gifte seg. Som husbond og kone holder de ukentlige spillkvelder hos seg for vennene sine, og den tidligere naboen sin som de ikke lenger inviterer etter et samlivsbrudd.

Det er i løpet av en slik spillkveld at broren til Max, Brooks (Kyle Chandler) dukker opp med sin flashy bil og overdådige personlighet. Det er også her introduksjonen til handlingen begynner. Etter å ha skjemmet ut Max foran vennene sine, rakket ned på huset deres og så og si ødelagt kvelden for vertene, inviterer Brooks gruppen på en spillkveld hos seg neste uke.

Da spillkvelden er i gang, får gruppen høre at dette skal ikke være en vanlig spillkveld med mimeleken og brettspill. Denne gangen skal det være gåter og mysterier å løse. Det er planen i det minste, men planer endres. Brooks har hyret inn et selskap for å toppe spillkvelden, men da skuespilleren blir slått ned av noen som ikke er ansatt, aner gruppen fred og ingen fare. Ikke engang da Brooks blir kidnappet tror gruppen at det er seriøst. De tenker det bare er en del av spillet og deler seg inn i grupper hvor alle prøver hver sin fremgangsmåte (hvor bare én av de følger den egentlige lekens gjennomførelse).

Det blir action, det blir humor, og det blir til tider vanskelig å se på grunnet ignoransen til familien og vennene til Brooks der han sitter bundet fast og hjelpeløs. Hvis du er som meg, som får en ekkel følelse av å se en amatør håndtere ladde våpen, så vil du kanskje se vekk i en del av scenene til McAdams.

For min personlige del så er det få komedier jeg liker. Om humoren min er for simpel eller kompleks for filmer som dette er ikke lett å si, men jeg vet at om dette hadde vært en ren komedie eller krim/mysterie film, så hadde jeg kanskje hatt mer nytelse av denne. Jeg skal også prøve å la min mildt uvennlige innstilling til Rachel McAdams ikke påvirke meningen min om filmen. Det var morsomt å se karakterer fra så mye forskjellige serier og filmer jeg har likt tidligere jobbe sammen på samme prosjekt, og det er flere kombinasjoner jeg håper på å se i fremtiden.

Alt i alt så var dette en film jeg ville satt på i bakgrunnen for bakgrunnsstøy fremfor underholdning. For meg virket plottet litt forutsigbart (noe som er vanlig i de fleste filmer, men det er derfor de som er uforutsigbare ofte får bedre score) og dermed uengasjerende. Det var noen aspekter jeg skulle ønske og hadde håpet på at filmen skulle utforske mer, som forholdet mellom Kevin (Lamorne Morris) og Michelle (Kylie Bunbury), men det kan være fordi jeg føler en tilknytning til til Morris’ karakter i New Girl. En helt ok film å se, men personlig ikke noe jeg ville brukt penger på for å få med meg.

Game Night – regissert av John Francis Daley & Jonathan Goldstein; skrevet av Mark Perez; med Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler. Lengde: 1 t. 39 min. Land: Canada Premiere: 2. mars 2018. Aldersgrense: 12 år .

Relaterte innlegg