Meny Lukk

Fengslende debutfilm

Gjenforeningen (Originaltittel: Återträffen)Regi: Anna Odell – French Quarter Film/ SVT / Dagsljus m.fl. – 1 t. 29 min.

Sajtbilder_570Återträffen_Foto_JonasJörneberg

Det er tyveårsjubileum. Det har gått mange år siden ungdomsskolen, og alle later til å være glade for å se hverandre. Men når en av de tidligere elevene, Anna, endelig snakker ut om sine erfaringer og opplevelser med klassen, blir stemningen straks en annen. Ubehagelige detaljer kommer frem og Annas frustrasjon ender opp med å påvirke alle på mange måter. Når stemningen til slutt kommer ut av kontroll, blir Anna tvunget hjem, uten noen medlidenhet fra noen av de tidligere medelevene. Har virkelig noe forandret seg etter 20 år?

Dette er en film som overrasker, med både ‘twister’ og uventede hendelser. Det skal sies at det menes bare positivt, for dette er en film som virkelig fanger ens oppmerksomhet raskt. Dette er kunstneren Anna Odells første spillefilm, og til å være en debutfilm så er jeg veldig imponert. Filmen setter et spesielt fokus på mobbing i skolen og man kan kjenne seg igjen i hennes meninger. Skuespillerpresentasjonene i filmen var troverdige og å se Anna Odell spille i filmen selv var også en fin liten touch. Filmen kunne til tider kanskje være litt treg og litt langtrekkelig, men disse øyeblikkene kan også være med på å skape en stemning som passer perfekt til denne filmen og disse karakterene.

Føler du for en god og dramatisk svensk film, så er kanskje denne filmen akkurat for deg! Godt skrevet, interessant konsept og en god mengde karakter.

Relaterte innlegg