Meny Lukk

God dokumentardebutt

Sound City – Regi: David Grohl – Therapy Content

trailer-still-8b08451df7a2c7ccfa0d3886a65dcc42

 

Dave Grohl, gitarist og vokal i Foo Fighters og trommis i Nirvana har kastet seg over et nytt medium. I Sound City forteller han historien om det legendariske studioet som står bak en god del av de beste platene fra de fire siste tiår, og hva det var som gjorde dette studioet så stort.

Rockheim var det perfekte stedet for visning av Sound City. Å sitte i museets egen konsertsal ga en særegen følelse av at det passet filmen. Det var noe spesielt ved å bli fortalt om stedet som produserte det viktigste innen amerikansk rock i bygget som huser hyllesten til det viktigste innen norsk populærmusikk.

I filmen blir vi servert studioet Sound Citys historie fra start til slutt. Vi får se intervjuer med blant andre Rick Springfield, Trent Reznor, John Fogerty, Mick Fleetwood, Rick Rubin og mange, mange, flere. Det er direkte imponerende hvor mange folk regissør Grohl har greid å samle opp. En god del av disse har lagd musikk jeg er svært glad i, og det er interessant å høre om hvordan dette studioet har påvirket musikken.

Det er under denne praten at filmen plutselig tar en liten vending. Nå er det ikke like mye studiet det er sakk om, men miksebordet, som i sin tid ble spesiallbestilt. Vi får se hvordan digitaliseringen av musikken tilnærmet tok livet av studioet, og vi får se artistene nærmest filosofere over hvilken retning musikken har tatt. Interessant, i og for seg, men kanskje for de mer spesielt interesserte.

Den siste delen av filmen derimot blir noe helt annet. Da har David Grohl kjøpt opp det tidligere nevnte miksebordet, flyttet det til sitt eget studio (Studio 606) og invitert kjente og kjære musikere til å spille inn en sang sammen med han og bandet. Det hele avsluttes med en ”jam session” med Paul McCartney.

David Grohl debuterer godt med dokumentaren Sound City, men kjendisene til tross, det blir en film for de som er litt mer en snittet interessert i musikkproduksjon.

Relaterte innlegg