Meny Lukk

«Going in Style» – Sidrumpa heistfilm

Scrubs-stjerna, Zach Braff, har tatt på seg jobben som regissør og samlet Hollywoods heiteste gamlinger for en heistfilm utenom det vanlige. I Going in Style møter du Joe (Michael Caine), Willie (Morgan Freeman) og Albert (Alan Arkin) som sammen blir enige om å planlegge og utføre et ran av sin lokale bank, etter at den og selskapet de jobbet for svindlet dem for deres pensjonspenger.

Da jeg først hørte at Zach Braff hadde blitt betrodd regien til en komedie med så anerkjente og innbringende skuespillere som Freeman og Caine ble jeg håpefull, da Scrubs er en av mine favorittserier. Derfor gikk jeg nok inn i kinosalen med et håp om at noe av den latterlige og «over-the-top» humoren fra Braffs fortid skulle bære over til denne filmen. Dessverre (for meg, idet minste) går Going in Style for en mer jordnær og tilbakeholden humor som egner seg mer for hele familien. Caine, Freeman og Arkin spiller godt sammen og er joviale karakterer med all sin bestefarsjarm, men det er ikke nok til å bære hele filmen. Back to the Future’s Christopher Lloyd gir et kjært gjensyn i flere scener som en komisk sidekarakter, men filmen kunne med fordel gitt han mye mer skjermtid.

Høydepunktet i en heistfilm er jo som regel selve heistet, og etterhvert som plottet sneglet seg avgårde i retning ranet, håpet jeg vi skulle nå et punkt som rettferdiggjorde den trege starten. Men i Going in Style er ranet over nesten før det har begynt. Etter en time med build-up hadde filmen virkelig trengt et hektisk og dramatisk adrenalinkick av et ran for å få litt liv i spenningskurven. Selv om utførelsen er smart, går det så fort forbi at hele det filmen bygger opp til blir et antiklimaks.

Going in Style hadde et slikt potensiale med sine talentfulle skuespillere og regissør, og det er en film jeg så gjerne ville skulle være bra. Kjemien mellom hovedkarakterene funker fint og filmen har sjarm, men dessverre blir de skikkelige morsomme øyeblikkene for få og lenge imellom. Selv om plottet er vittig, er historien og humoren forutsigbar. Going in Style blir derfor bare en helt ok film, som kanskje egner seg best for pensjonister.

Going in Style - Regissert av Zach Braff, skrevet av Theodore Melfi & Edward Cannon; med: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin & Christopher Lloyd. Nasjonalitet: USA. Lengde: 1 t. 36 min. Premiere: 07.04.17

Relaterte innlegg