Meny Lukk

The Grand Anderson

The Grand Budapest Hotel – Regi: Wes Anderson – Scott Rudin Productions / Indian Paintbrush / Studio Babelsberg – 1 t. 39 min.

GHB_6852 20130121.CR2

The Grand Budapest Hotel er fortellingen om den legendariske concierge Gustave H (Ralph Fiennes) på et berømt europeisk hotell i mellomkrigstiden og lobbygutten Zero Moustafa (Tony Revolori), som blir hans beste venn. Fortellingen inneholder blant annet tyveri av berømte malerier og kampen om en enorm familieformue med et Europa i forandring som bakgrunnsteppe.

Wes Anderson er tilbake med sin eksentriske, fargerike og fantasifulle filmstil. Regilisten hans er ikke utrolig lang, men på tross av dette har han klart å skape en helt egendefinert stil. I The Grand Budapest Hotel inviterer han oss inn i et lekent og drømmende univers. Filmen forteller en god historie med hjelp av et rikt persongalleri.

Skuespillerne gjør flotte roller av de fabelaktige karakterene. Ralph Fiennes tolker en morsom, rar og elskverdig Gustave H på en herlig og troverdig måte. Revolori fortjener ros for sin tolkning av den hjelpsomme Zero. Ellers i filmen dukker også en rekke kjente skuespillere opp i småroller, bl.a. Adrien Brody, Harvey Keitel, Jude Law og Edward Norton, for å nevne noen få. Jeg må også trekke frem Willem Dafoe i rollen som psykopatiske Jopling. Karakteren blir nærmest for barbarisk på randen av det komiske. Men filmen i seg selv er ikke selvhøytidelig og gjerne er dette meningen. Scenografien i filmen leker med spektakulære kontraster i alle regnbuens farger. Det hele minner om et sirkus og selve hotellet ser ut som om det er laget av sukkerspinn.

The Grand Budapest Hotel er en humoristisk film som man rett og slett blir glad av å se på. Historien er morsom og hjertevarmende. Anderson klarer å lage helt spesielle univers som er et friskt pust mellom alle Hollywood blockbustere og komedier. Dette er noe jeg ønsker å få oppleve oftere. Keep ’em comin!

The Grand Budapest Hotel  inviterer deg inn i et fargerikt, morsomt og lekent univers i Andersons signaturstil. Gå og opplev det!

Relaterte innlegg