Meny Lukk

Guttefilm for jentene

That Awkward Moment – Regi: Tom Gormican – Treehouse Pictures – 1 t. 34 min.

that-awkward-momentcb

Jason, Daniel og Mikey er en merkelig sammensatt kompisgjeng. En av dem er en gift lege, mens de to andre er single bokomslagsdesignere. De ble kjent på college. Du må bare kjøpe det, og late som om ikke denne bakgrunnshistorien virker litt rar. (Se på de tre gutta og fortell meg hvem av dem som ser ut som om de er i nærheten av å være ferdigutdannet lege. Ikke så lett, hæ?) Uansett. Sånn er det. De er venner. Når den gifte legen plutselig får et skilsmissekrav i fanget, bestemmer gutta seg for å være single sammen. Det viser seg å ikke være så lett, når de to andre gutta plutselig får øynene opp for hver sin jente.

Premisset til That Awkward Moment får den til å høres ut som en typisk guttaboys-komedie. Du vet, den type film kompisgjengen går og ser for å få seg en god latter og et glimt eller to av en pen dame. (Dette til tross for at Zac Efron spiller hovedrollen.) Greia er bare at denne filmen ikke er en sånn type film. Et eller annet sted i løpet av den første halvtimen glir den sømløst over fra å være en forholdsvis drøy guttekomedie, til å bli en tidvis ganske søt romantisk komedie. Det her er en film kjærestepar kommer til å se fordi gutta tror det er en lættis guttefilm, mens jentene blir med for Zac Efron. Vel, jeg tror jentene kommer til å like den klart best.

Selv om det er en hel del vitser spredd utover filmen, noe det bør være i en komedie, er det veldig få av dem som får en til å le høyt. Jeg trakk riktignok på smilebåndet et par ganger, men det var oftere fordi en scene var overraskende sjarmerende, enn at den var morsom. Filmen har nemlig sjarm når den vil. De tre gutta i hovedrollene har mer enn nok av det, selv om Imogen Poots og Mackenzie Davis spiller mer interessante karakterer. Det er egentlig veldig godt at jentene er der, for en film som handlet utelukkende om denne rare guttegjengen hadde fort blitt veldig slitsom.

That Awkward Moment treffer klart best når den skrur opp sjarmen. Den funker som romantisk komedie, selv om jeg sitter igjen med et inntrykk av at de har prøvd å lage en mer humoristisk kompisfilm.

Relaterte innlegg