Meny Lukk

“Happy Death Day” – Når du må leve den samme dagen om og om igjen finner du virkelig ut hvem dine ekte venner er.

Fra produsentene bak Get Out og The Purge kommer det idag ut en artig skrekkfilm med et uoriginalt plot som faktisk overrasker!

I Happy Death Day møter vi den unge stereotypiske sorority-bitchen Tree (Jessica Rothe) som våkner på en studenthybel hos den stereotypiske søte nerden Carter etter en kveld med hardfyll. Misfornøyd med gårsdagens fangst stormer hun ut døren ut på campus der vi møter alle de andre stereotypiske karakterene som man vil finne på et college campus, og selvfølgelig sorority søstrene hennes – den stereotypiske asiatiske utvekslingsstudenten, bestevennen som hun egentlig hater og romkameraten som er for søt og snill til å passe inn med de andre jentene. Man følger henne gjennom en helt vanlig dag, som ender med at hun blir drept av en maskert person. Brått våkner hun igjen i samme seng på den samme studenthybelen til nerden Carter, og alt det som skjedde dagen før, skjer på nytt – og igjen blir hun drept. For å komme seg ut av dette marerittet er Tree nødt til å finne ut hvem morderen hennes er, og kanskje hun klarer å finne seg selv oppi det hele? Og for å finne morderen, så må hun også finne ut hvorfor akkurat er hun som blir drept. Når du må leve den samme dagen om og om igjen finner du virkelig ut hvem dine ekte venner er.

Tree er en karakter man ikke liker til å begynne med og man kan kanskje være enig i at hun fortjener det som kommer. Men gjennom filmen begynner man å heie på henne i hennes jakt/flukt på/fra morderen, vi får også et innblikk i hvorfor hun oppfører seg som hun gjør, som gir karakteren litt mer dybde. Jessica Rothe er et overraskende friskt pust innenfor denne sjangeren, og med utrolig mange closeups gjennom  filmen så gjør det ikke noe at hun ser utrolig bra ut heller. Man kan ta og føle på hennes frustrasjon over det å måtte leve den samme dagen gang på gang, uten at det blir frustrerende for oss å se på. Og hun klarer å spille super-karismatisk super-bitch på en super-sjarmerende måte, noe som var utrolig gøy å se.

I denne Groundhog Day inspirerte skrekk-komedien finner vi alt det man forventer å finne i en typisk “college-film”, karakterene og plotet har man sett før, men likevel klarer de å legge inn twister slik at man også blir overrasket. Mange jump-scares og mye humor gir filmen god underholdningsverdi, som jeg tror vil passe perfekt til en kveld med vennegjengen.

Happy Death Day - Regissert av Christopher Landon; Skrevet av Scott Lobdell og 
Christopher Landon; Med Jessica Rothe, Israel Broussard og Ruby Modine;
Lengde: 1t. 36min. Land: USA. Aldersgrense: 15år. Premiere: 21.10.2018


Relaterte innlegg