«Home again» – En feel good-film

Home Again handler om 40-årige Alice, spilt av Reese Witherspoon, som er alenemor for to skjønne jenter, og har vært separert fra eksmannen sin i 5 måneder. Alice bor i huset til sin avdøde far, som var en kjent filmprodusent i Los Angeles, og holder på å utvikle sin egen lille bedrift. Når hun skal ut med to venninner for å feire 40års-dagen sin går det litt hardt for seg, og hun ender opp med å ta med tre unge filmskapere hjem på nach. Som hun selv sier: «I always act out on my birthday». Det som startet som en gøy kveld på byen ender med at disse tre unge, kjekke, filmskaperne flytter inn på ubestemt tid i huset hennes. Når det utvikles et romantisk forhold mellom Alice og en av filmskaperne, dukker plutselig eksmannen opp på døra, noe som bidrar til en spent stemning i hjemmet.

Dette er en feel good-film. En film man går på kino for å se rett og slett for å ha en hyggelig kveld. Det er veldig enkelt å følge med på handlingen, noe som gjør at man kan slappe av og kose seg med filmen. Jeg skal ærlig si at jeg forventet en typisk romantisk komedie uten særlig mye innhold og masse drama, men ble heller positivt overrasket over filmen. Her har regissør Hallie Meyers-Shyer skapt en veldig fin flyt som gjør at handlingen ikke blir altfor overdreven.

En ting jeg føler at skiller filmen vekk ifra andre i samme sjanger er at det ikke blir lagt så stor vekt på å vise det seksuelle. Det er en film uten aldersgrense. Selv om det er noen seksuelle scener i filmen blir det lagt mer vekt på hva selve forholdet betyr for de som er involvert. Alice har to unge døtre, noe som gjorde at jeg fikk litt mer en familiefølelse av filmen, heller enn en romantisk følelse.

Home again er en veldig lett og luftig film innenfor sin sjanger, litt for lett for min del. Jeg savnet det å sitte med en tåre i øyekroken, det å føle gleden eller frustrasjonen til karakterene, og å faktisk bruke følelsesregisteret mitt.  Etter at filmen var ferdig satt jeg igjen med tanken at det var en helt grei film, men at den etter hvert kom til å gå i glemmeboka.

Hvis du vil dra på kino for å slappe av og se på kjekke unge menn er dette filmen for deg. Man kan nesten ta med hele familien hvis man har litt eldre unger. Jeg syns filmen var underholdende, selv om den var veldig lite stimulerende følelsesmessig. Selv om Home again ikke kom på min topp 10-filmliste, kan det være verdt å ta turen for å se filmen hvis man ønsker å koble av og bare kose seg.

Home Again-  Skrevet og regissert av Hallie Myers-Shyre, med;Reese Witherspoon, Lake Bell, Michael Sheen og Nat Wolff . Lengde: 1 t 37 min. Land USA.  Premiere: 6.oktober 2017. Aldersgrense: tillatt for alle.