Meny Lukk

Ikke overbevisende gambling-thriller

Runner Runner – Regi: Brad Furman – Appian Way / Double Feature Film / New Regency Pictures / Stone Village Pictures – 1 t. 31 min.

RUNNER, RUNNER

Det er en sjelden følelse for min del å gå inn til en film uten noen formening om hva det er jeg går til. Som regel blir man bombet av informasjon om premiereaktuelle filmer, men Runner Runner ser ut til å ha gått under radaren min totalt. Uheldigvis ga ikke det filmen noen fordeler.

Det er jo faktisk litt synd, for med skuespillere som Justin Timberlake (The Social Network), Gemma Arterton (Hansel & Gretel: Witch Hunters) og Ben Affleck (Argo), så hadde filmen potensiale hva gjelder skuespillerprestasjonene i alle fall. Dessverre så greier ikke regissør Brad Furman helt å selge meg på settingen.

I filmen møter vi Richie Furst (Timberlake) som betaler for studiene ved å losje medstudenter inn i online gambling. Etter at han selv blir svindlet på en av nettsidene tar han kontakt med stedets eier, Ivan Block (Affleck), og ender opp med å bli sugd inn i en verden av korrupsjon og gambling i Costa Rica.

Ut fra dette skal vi føres inn i hvor farlig og korrupt online gambling egentlig er. Hele filmen føles som en lang advarsel fra Norsk Tipping. Pengene våre går til dop og korrupte politikere i sør-amerikanske stater. Mye av budskapet blir presentert med teskje, men på en lite overbevisende måte.

Filmens forsøk på å være spennende faller heller ikke helt i smak for min del. Jeg tok meg selv i å kjede meg ganske ofte. Jeg følte aldri at risikoen var særlig høy, dette på tross av de vanlige klisjeene med et race mot klokka, venner som forsvinner og en far som plutselig kommer inn i bildet. Jeg syns ikke Furman har gjort en særlig god jobb med å få meg til å sympatisere med hovedpersonen.

Skuespillerprestasjonene er i og for seg helt greie, selv om Gemma Artertons karakter ikke har noen særlig funksjon i historien, i all hovedsak er hun bare noe fint å se på. Jeg føler at denne filmen egentlig bare er sløsing av talent.

Runner Runner greide ikke å overbevise meg, til tross for tilfeldige (og misbrukte) pokerreferanser og til tider helt OK skuespill. Det er lett å glemme denne filmen.

Relaterte innlegg