Meny Lukk

Jackass med ny vri

Jackass Presents: Bad Grandpa– Regi: Jeff Tremaine – Dickhouse Productions / MTV Film – 1 t. 32 min.

maxresdefault

I 2000 startet et show på MTV som besto av en guttegjeng som utførte stunts. Jeg har alltid vært en tilhenger av Jackass og husker godt da jeg satt på MTV med kompisen min og lo av alle de dumstridige stunta. Senere tok de steget med å okkupere det store lerretet med filmer som blant annet Jackass: The Movie (2002) og etterfølgerne av den. Nå står Jackass Presents: Bad Grandpa (2013) for tur, med bestefaren som alle husker fra de tidligere stunta med den absurde Jackass-humoren. Jeg vil legge til at dette ikke er en film som en Jackass-entusiast er vant til. Det er ekte reaksjoner og stunts, men det er bare Johnny Knoxville som deltar, ikke resten av guttegjengen. Knoxville er kjent for å ta i mot juling sammen med teamet sitt. Selv når ting er på grensen til å bli ekkelt, må man til slutt bare le av hvor langt de er villige til å gå. I motsetning til tidligere filmer/serier er Bad Grandpa en storybasert film med skjult kamera som kan minne litt om Borat (2006). Du må dermed ikke forvente deg å se Steve O slenge seg over flammer eller Bam Margera som skater inn i vegger.

Historien til filmen er ganske enkel, og kanskje litt for klisjé for min smak. Ivring Zisman (Johnny Knoxville) på 82 år har nettopp mistet sin kone. For å gjøre ting mer komplisert må dattera til Zisman levere det 8 år gamle barnebarnet Billy (Jackson Nicoll) til ham, slik at Zisman må kjøre Billy til faren sin. Filmen går videre ut på å fange folks reaksjoner ved å stjele, ødelegge eiendom og vrake en skjønnhetskonkurranse for små jentunger på veien. Ikke nok med det, Zismans kone ligger i bagasjerommet under hele turen. Det er også en grei historie på relasjonen mellom den kåte, alkoholiserte bestefaren og den uskyldige lille gutten som begynner å se opp til ham på en sjarmerende måte.

Til tross for en litt tynn story, så er ikke den håpløse barnslige sjarmen til Jackass helt borte. Om du er en som liker barnslig humor eller er en Jackass-entusiast, så anbefaler jeg å dra å se denne filmen, for jeg vil garantere deg at den vil få deg til å le eller ihvertfall trekke på smilebåndet.

Relaterte innlegg