Meny Lukk

Joachim Trier er månedens regissør

I denne nye spalten vil vi ta for oss en ny eller en litt ukjent regissør som vi mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Vi vil skrive kort om hvem denne regissøren er, hva de har gjort tidligere, og regissørens mest aktuelle filmer kommer til å bli anmeldt. Siden Joachim Trier i disse dager er aktuell med sin nye film, Louder Than Bombs, som hadde førpremiere i går, var det naturlig for oss å starte med ham.

Joachim Trier er en norsk regissør som vokste opp i Oslo. Han er sønn av Jacob Trier, som var en lydtekniker på Flåklypa Grand Prix. Han er barnebarn av regissør Erik Løcken, og en fjern slektning av den danske regissøren Lars von Trier.

Joachim startet med å lage film allerede som tenåring. Han startet med å filme og produsere skateboardvideoer. Hans lidenskap for film fortsatte inn i 20-årene. Han har studert både ved European Film College og ved National Film & Television School i England.

Trier sin filmografi er så langt relativt beskjeden – selvfølgelig ikke i kvalitet, men i antall filmer. Hans debutfilm, Reprise, fra 2006 satte han virkelig på kartet. Den ble svært godt mottatt, den fikk en Amanda, pluss mange andre internasjonale priser. Den fikk også Trier på bransjemagasinet Variety sin “10 Directors to Watch»-liste.

Trier fulgte opp Reprise med Oslo, 31. august i 2011. Den hadde premiere i under filmfestivalen i Cannes der den ble vist i Un Certain Regard-programmet.

Louder Than Bombs er Triers tredje film. Den deltok i hovedkonkuransen i Cannes; den første norske filmen som gjør dette på 36 år! Trier har fått med seg en storslått rollebesetning, bestående av blant annet Jessie Eisenberg, Gabriel Byrne og Isabelle Huppert. Hvis du ikke fikk med deg Louder Than Bombs i går, frykt ikke, ordinær kinopremiere er 2. oktober.

Hvis du har lyst til å se Reprise og Oslo, 31. august før Louder Than Bombs kommer ut, så vises de på Cinemateket her i Trondheim den 30. september. Noe som virkelig er verdt å få med seg.

Relaterte innlegg