Meny Lukk

«Jul i Mummidalen» – Kunstnerisk barnefilm

Jul i Mummidalen (Muumien joulu) er den nyeste fortellingen om Mummitrollet, og det er en fin julefilm som utforsker julen og familieforhold. I filmen oppdager Mummitrollet og familien, som vanligvis går i dvale om vinteren, hvordan vinteren er for første gang. De lærer mange nye ting om julen, og sammen med naboene sine forbereder de seg til den mystiske figuren Julen kommer.

Det er en stop-motion film, og animasjonen er klart det mest spennende og unike med hele filmen. Hver scene er iøynefallende og arbeidet som gikk inn i å skape både settingen og karakterene vises virkelig gjennom hele filmen. Animasjonen i Jul i Mummidalen, i samspill med lydsporet, skaper en veldig fin og munter julestemning, og hver scene som utspiller seg har nye og interessante elementer. Filmen bruker generelt god tid på å la publikum ta inn alle detaljer, og den viser virkelig frem det visuelle på en nydelig måte. I tillegg er de norske stemmene i filmen veldig bra gjennomført, og de gir noe ekstra spennende og interessant til karakterene.

Historien i Jul i Mummidalen er, i motsetning til det visuelle, kjedelig og langtekkelig. Det store problemet er at filmen tar for seg for mange karakterer, småhistorier og at den generelt bruker lang tid på å komme til poenget. Filmen har mange fine spredte øyeblikk, spesielt tidlig i filmen, men omtrent en time inni filmen føler man virkelig at handlingen er langtekkelig. Jul i Mummidalen er en visuelt slående film som kan være interessant å se hvis man er interessert i å se en søt og koselig film.

Jul i Mummidalen er en film som har et veldig visuelt og unikt stiluttrykk. Stop-motion animasjonen er for det meste veldig bra gjennomført, og både bakgrunnen og karakterdesignene skaper fine bilder i hver eneste scene. Handlingen i filmen er derimot langtekkelig og til tider kjedelig, og er kanskje ikke den ideelle filmen for barn som har det vanskelig med å sitte stille. Alt i alt er Jul i Mummidalen en veldig sjarmerende film som har interessante elementer ved seg, og det er generelt er en veldig koselig julefilm for hele familien.

https://www.youtube.com/watch?v=3bQsoa5mjvw

Jul i Mummidalen - regissert av Ira Carpelan og Jakub Wronski. Spilletid: 1 t. 22 min. Land: Finland/Polen. Premiere: 24.11.2017. Aldersgrense: tillat for alle.

Relaterte innlegg