Meny Lukk

Kjapp kinesisk action

Drug War – Regi: Johnnie To  – Hairun Movies & TV Group

0000_drug_war

 

 

Med Hollywoods inntog i Kina hadde det vært rart om de ikke tok med seg noe tilbake. Det har de åpenbart gjort i Drug War. Her får vi servert en innbitt og barsk politietterforskers kamp mot narkotikasmugling.

I filmen følger vi en politiinspektør jakt på toppen av narkotikakjeden. Med seg har han en informant og tilsynelatende lavtstående metamfetaminsmugler. Vi følger politiaksjonen over flere kinesiske byer helt til den bygger seg opp til et blodig og actionfylt klimaks. Som jeg nevnte helt i starten så er klipping og fremdriven i filmen ganske kjapp, mens oppbyggingen av plottet tar seg fremdeles god tid. Dette er noe som fungerer svært godt, og var noe som tok meg litt på senga.

Det kan fort være at mitt utvalg av kinesisk film bare er svært ensidig, men jeg ble i alle fall overrasket over akkurat dette med Drug War. Klipperytme og framgang var mye kjappere enn hva jeg er vandt til. Kanskje jeg bare er lite bevandret i Hong-Kong-action.

Skuespillet er bra, jeg kjøper Sun Hong-Leis rolle som barsk politiinspektør og Louis Koos rolle som sleip narkoprodusent. Annet enn disse to er det et par mindre roller som er verdt en kikk, men Hong-Lei og Koo er de to som har filmen på sine skuldre.

Det var en tanke jeg ikke greide å slå fra meg mens jeg så denne filmen, nemlig det at den faktisk er fra Kina, og at mye av temaet i filmen er narkotika. Det siste minuttet av filmen spesielt var for meg en politisk erklæring, mer enn noe annet. Det at narkotika blir slått, noe overdrevet, hardt ned på i filmen tror jeg nok ikke er langt fra virkeligheten i Kina, noe som bare gjør filmen mer interessant.

Jeg likte Drug War godt. En godt oppbygd historie som avsluttes på spektakulært vis. Ønsker man å se en Hong-Kong-actionfilm i nærmeste fremtid er dette et åpenbart valg. 

 

Du får sett filmen på Kosmorama:

Torsdag, 18.04, klokka 20.30 N1

Relaterte innlegg