Meny Lukk

Kosmorama 2018: Ramaskrik Del 1

Om du er lei av å føle deg trygg når du går hjem om kvelden gir Kosmorama deg den fantastiske muligheten til å se skrekkfilmer mot slutten av hver eneste dag. Personlig digger jeg lavbudsjettsskrefilmer fordi sjangeren tvinger regissørene til å være svært kreative og presse sine virkemidler til det ytterste. Jeg har derfor gjort plass til en av disse filmene hver dag under festivalen. Tre dager har gått og to filmer er nå unnagjort. Begge byr på artige variasjoner på sjangerkonvensjoner som virkelig underholdt meg etter lange dager på festival.


“The Night Sitter” – Rotete retrohorror som underholder

Er du lei av at alle skrekkfilmer som kommer ut utnytter seg av den samme oppbrukte 80-talls nostalgien? Det var jeg også. Derfor ble jeg veldig skuffet når tittelen til The Night Sitter lyste opp i skinnende grønt neon i filmens første minutt. Men det tar ikke lang tid før filmen gjør det tydelig for deg at den også er lei av denne trenden. For når en kriminell barnevakt plutselig befinner seg i et hjemsøkt hus tar det ikke lang tid før filmen kaster alle kjente skrekkfilmklisjeer mot deg i rad og rekke. I mange filmer ville dette kanskje ikke fungert, men her blir det gjort så åpenbart og selvsikkert at det bare er en fryd å se på. Og ikke bare som et enkelt humorvirkemiddel. Visse sekvenser i filmen presterer faktisk også å være skumle nok til at du lener deg litt ekstra bak i setet. Lyssettinga, som ofte er ekstremt overdrevne, er som hentet rett fra en giallo-film og gjør hele opplevelsen vakker å se på. Dessverre er det tekniske sidene til filmen ofte ikke mye bedre enn det man ser i studentfilmer, men når filmen er så herlig idiotisk som denne, er det egentlig noen som bryr seg?

NB:  Det er kun to visninger igjen av filmen kl 2100 på Lørdag, og 2200 på Søndag.


“Let the Corpses Tan” – Herlig, eksplosivt og fransk

Jeg vil egentlig ikke fortelle deg noe om denne filmen. Egentlig vil jeg bare sende deg rett ned til Prinsen så fort som mulig og tvinge deg til å kjøpe en billett. Fordi du trenger ikke å vite noe annet om denne filmen enn at den er så fantastisk at du bare må se den. Om du fortsatt ikke er solgt, kan jeg prøve å gi deg en smakebit. Se for deg en shootout i midten av solfylte ingenmannsland. Kanskje ikke veldig spennende. Kanskje du har sett det før. Men se nå for deg at du bak kameraet finner et sammensydd frankensteinmonster bestående av diverse kroppsdeler fra Goddard, Jodorowsky og Tarantino. For der finnes virkelig ingen andre måter å beskrive denne filmen på. Fra start til slutt er det en lek med alle virkemidler filmen har å tilby. Hvert eneste bildet blir nyttet til å fortelle historien på en spennende, fengende og helt original måte. Og alt dette med en god dose eksplosjoner, sex og gore. Men ikke sitt her å prøv å se for deg dette bildet jeg prøver å skildre. Det eneste du skal gjøre nå er å komme deg ned på Prinsen å skaffe deg en billett til neste visning så fort som overhodet mulig. Så skal du få se dette spektakulære fyrverkeriet av en film med dine egne øyne.

NB: Siste visning av filmen er på Lørdag kl 2300

Relaterte innlegg