Meny Lukk

“Leave No Trace” – Stilistisk og rolig

Når du hører tittelen “Leave No Trace” tenker du kanskje at det de gjemmer seg for er enten farlig eller skummelt, men «Leave No Trace» er ikke en sånn type film. Debra Ganik fokuserer på å vise oss den vakre naturen i skogen mens hun holder igjen grunnen til at Will (faren) og Tom (dattera) bor og gjemmer seg i skogen. Dette er noe du kanskje får med deg nærmere slutten av filmen, men det blir aldri sagt rett ut.

Rent estetisk er «Leave No Trace» meget vakker, og den blir komplimentert med et subtilt og forsiktig lydbilde. Det var kanskje et par ganger jeg reagerte litt på det tekniske, men alt i alt var denne biten av filmen på plass. Skuespillerprestasjonene var heller ingenting å klage på, men når det kommer til karakteren Tom, som skal være 13 år gammel, så føler jeg at karakteren er eldre. Dette følte jeg før jeg fant ut at skuespilleren Thomasin McKenzie faktisk er 18 år gammel.

Rent dramaturgisk så har filmen en grei innledning, midtpunkt og avslutning, men det er flere scener jeg føler ikke gir noe til filmen og som da gjør den kjedelig. Mangel på drama preger filmen for det negative og man sitter ofte og venter på at noe skal skje. Det bygges opp til noe dramatisk, men så skjer det liksom ikke noe særlig dramatisk alltid. Det positive med historien er at den skildrer et nydelig far-datter forhold. Man kan få sine mistanker om faren til å begynne med men man merker fort hvor sterkt båndet mellom dem er. Temaet den tar opp kommer også frem på en subtil måte som gjør det ekstra givende når man skjønner det.

Filmen går, den er fin å se på og tar opp ett viktig tema, men for min del gjorde mangelen på drama at denne filmen ikke helt nådde frem til meg. Jeg vil anta at denne filmen sikter på en noe eldre aldersgruppe enn meg (23 år) med tanke på tema og fokuset på forholdet mellom far og datter.

Leave No Trace - regissert av Debra Granik; med Ben Foster og Thomasin McKenzie. Lengde: 1 t. 48 min. Land: USA. Aldersgrense: 6 år. Premiere: 14.09.18

Relaterte innlegg