Meny Lukk

«Lego Batman filmen» – Alt er bedre i Lego

 

Vend tilbake til det vakre legouniverset i Batmans spin-off av 2014s storsuksess, Lego filmen. Arrested Developments Will Arnett er tilbake med sin originale og hysteriske tolkning av den legendariske Batman. I denne overraskende hjertevarmende filmen møter Bruce Wayne sin største utfordring så langt; å overkomme sitt eget ego, og finne seg til rette med at selv Batman trenger hjelp av venner iblant.

Da jeg hørte at Batman fra Lego filmen skulle få sin egen film, var jeg bekymret for at en helaftens film med comic-relief-karakteren i hovedrollen ville gå samme vei som Friends-spinoff-floppen Joey. Heldigvis ble ikke dette tilfellet, siden vi får bli kjent med en Batman med mer dybde, som er omgitt av en variert og likbar gjeng av støttende karakterer. Om bare Zack Snyder kunne lage superheltfilmer med slik karisma og underholdningsverdi …

Jeg vil råde alle og enhver til å ditche småsøsknene sine og se denne filmen i sin originaltale, ellers vil du gå glipp av et stjernespekket voicecast med alt fra Ralph Fiennes som Alfred, til Michael Cera som Robin. I tillegg får du se Zach Galifianakis i den beste avbildningen av Jokeren i film siden Heath Ledger (du hørte meg, Jared Leto). Dedikerte Batmanfans kommer til å ha det ekstra moro da filmen er en trofast hyllest til tidligere Batmanfilmer og tv-serier, inkludert uforglemmelige Batmanskurker som Posion Ivy og Bane, i tillegg til de litt mer “forglemmelige” som Polka-Dot Man og Condiment King (jeg regner med navnene taler for seg selv).

Mye av hjertet og humoren til Lego Batman ligger i den selvbevisste humoren og mengden med referanser som treffer deg som et maskingevær til enhver tid. Mengden og bredden på popkulturreferansene er så omfattende at selv en som har bodd under en stein de siste hundre årene kan fortsatt forstå en del av de. Selvbevisstheten, referansebruken og den stadige brytingen av den fjerde veggen minner meg om fjorårets Deadpool, bare helanimert og familievennlig. Om det skulle være noen tvil etter hva vi så i Lego Filmen, så kan jeg forsikre om at animasjonen er en fryd for øyet, og universet de bygger (pun very much intended) er enhver legoentusiasts våte drøm.

Som ofte er tilfellet, spesielt med komedier; så bør du ikke se trailerne om du har klart å la være så langt, da de gir bort for mange av de gode spøkene. Istedenfor å sitte og se nøle, ta meg på ordet, samle gjengen og stikk og se Lego Batman. Liker du Batman, Lego, animasjon, film, eller har du et hjerte så vil du ha en flott opplevelse.

The LEGO Batman Movie - Regissert av Chris McKay, Skrevet av Seth Grahame-Smith, med; Will Arnett, Michael Cera, Rosario Dawson, Ralph Fiennes, Zach Galifianakis. Lengde: 1 t 38 m. Land: USA. Premiere: 10.02.17. Aldersgrense: 6 år.

 

Relaterte innlegg