Meny Lukk

Fargerik LEGO-komedie

The Lego Movie – Regi: Phil Lord, Christopher Miller – Warner Bros. / Village Roadshow Pictures / Lego – 1t. 40 min.

LEGO

The Lego Movie handler om bygningsarbeideren Emmet, som er en helt ordinær LEGO-figur, som ved en feiltakelse blir tatt for å være en mesterbygger, en som kan bygge alle mulige konstruksjoner av alt. Han blir da dratt med på et vilt oppdrag med andre mesterbyggere for å redde verden fra ødeleggelse.

The Lego Movie er nok den bedre animasjonsfilmen Phil Lord og Christopher Miller har vært med på å regissere. Etter Det regner kjøttboller 2 kom ut, forventet jeg lite av filmen, men jeg fant meg selv i å bli engasjert og lattermild av denne bisarre verdenen. Filmen klarer å skape et vidunderlig og fargerikt univers, og til de eldre har den også til tider god satire om både politikk og samfunn. Filmen ble lenge antatt i å være i både stop-motion-animasjon og CGI, men det er grunnet at animatørene har animert figurene slik at det skal ligne på stop-motion, noe jeg syns er meget bra jobbet. Filmen lurer øynene dine til å tro at figurene er der, og det viser bare hvor langt også CGI har kommet. Musikken er også god og den passer til tonen i filmen, selv om oversettelser av sangene kan bli litt snodige i dubbet versjon. Jeg vil helst anbefale å se denne filmen på originalspråket, men jeg ble også overrasket over hvor bra kvalitet dubbingen hadde. Med kjente og kjære nordmenn som Håvard Bakke og Harald Mæla fikk man litt følelsen av nostalgi fra tidligere norske dubber. En negativ side ved filmen er nok mangelen på et original plot, men det er en god vri på denne typen fortelling.

Alt i alt er filmen er god opplevelse, både for barn og voksne. Med et fargerikt univers, gode karakterer og flott skript er nok dette film man burde få med seg. Og er man en stor LEGO- fan, er dette et absolutt MUST.

Relaterte innlegg