Meny Lukk

“Lego Ninjago-filmen” – Mangler noen brikker

Vi vender igjen tilbake til lego-universet, og møter denne gang på Master Wu (Jackie Chan) som er her for å lære bort all sin kunnskap til den unge ninja i lære, Lloyd (Dave Franco). De skal sammen bekjempe den onde Garmadon (Justin Theroux), som tilfeldigvis også er Lloyds far. Med dette prøver LEGO Ninjago-filmen å åpne nye dører i en verden full av legoklosser.

Det er aldri et rolig øyeblikk i Ninjago, men det går fortsatt fort fra det oppstår en farlig situasjon for heltene våre til saken blir løst. Spenningskurvene er godt tilpasset rastløse barn, og det er aldri et kjedelig øyeblikk. Filmen bærer dog preg av å spille på et oppbrukt konsept, som ender opp med å føles som direkte reklame. Det skjer flere ganger i løpet av filmen at de samme interaksjonene repeteres mellom karakterene, som gir en følelse av å bli brukt bare for å fylle filmens spilletid.

Karakterutvikling kan betegnes som filmens største aspekt, og vi finner fort ut at også legoklosser kan ha daddy issues. Når Lloyd sliter med å bli utstøtt fra alle og enhver kommer pappa Garmadon til unnsetning, i kjær barnefilm-stil, og det hele ender på ganske klisjé premisser.

Regissørene Charlie Bean og Paul Fisher stiller denne gangen med de små legofigurene, som igjen er preget av skavanker og bruksslitasje, i et landskap som ikke er like imponerende som det som ble sett i Lego-filmen. Flammer som i originalen var laget av legobrikker er i Ninjago “ekte”, og det drar oss ut av den store opplevelsen ved at de har gått bort fra å spille på det som tilsynelatende ga et inntrykk av stop-motion, og gått den fullanimerte veien for bakgrunnsdetaljer.

Eventyret som på mange måter kan fenge både unge og eldre preges sterkt av humor og imponerende detaljer i de små klossene, men kan fortsatt ikke sammenlignes med storebror Lego-filmen. Vi blir møtt med toner fra gamle Asia, men blir fort dratt inn i den amerikaniserte versjonen av østen. Kultur er her blitt satt til side til fordel for å fremstå samfunnsrelevant. Musikken som blir brukt spiller på de to verdensdelene, og det føles fort som at det er blitt brukt enten asiatisk eller amerikansk uten at de har klart å lande på en mellomting.

En film stappet full av barnevennlig action og humor for alle aldre er det vi finner i LEGO Ninjago-filmen. Filmen føles ofte som mer som en reklame for nye produkter enn som underholdning, og med spesielt én direkte reklame i filmens sluttsekvens føles det hele som en litt bortkastet halvannen time.

 

The Lego® Ninjago Movie - Regissert av Charlie Bean og Paul Fisher; skrevet av Bob Logan; med Dave Franco, Jackie Chan, Justin Theroux. Spilletid: 1 t. 38 min. Land: USA. Premiere: 22. september 2017. Aldersgrense: 6 år. .

Relaterte innlegg