Meny Lukk

«Marcus & Martinus – Sammen om Drømmen» – Et forventet bestillingsverk

I 2012 vant de eneggede tvillingene fra Trofors MGPjr med sangen To dråper vann. Helt siden den tid har de gitt ut landeplage etter landeplage, og smeltet unge pikehjerter over hele Skandinavia. I 2015 bestemte de seg for å spille konsert i Oslo Spektrum, forhåpentligvis for en fullpakket sal, og det er nettopp den reisen vi får være med på. De har tatt med seg et kamerateam på konserter, hjemme hos foreldrene, på skolen, i platestudioet og alle andre situasjoner der pop-kometene blir omringet av hylende fans.

Det hele begynner med en montasje av barndomsvideoer, der vi hører stemmen til Marcus (eller Martinus) som snakker om hvordan de var som barn, at de alltid har elsket musikk og oppmerksomhet, og at de nesten aldri krangler med hverandre. Ikke en helt ukjent åpning på en dokumentar av denne typen. Det hele avsluttes selvfølgelig med et klipp der de vinner MGPjr, før «Januar, 2015» fyller skjermen, og da er vi offisielt i gang.

Som seer er vi i utgangspunktet flue på veggen. Brødrene er relativt naturlige foran kamera, og som dokumentarer flest, får vi se både opp- og nedturene som følger når man er unge tenåringsidoler som må jobbe så tett på hverandre over lange perioder. Og det er akkurat disse segmentene som fungerer aller best, når de glemmer at kameraet er der, og vi får et upolert innblikk i livet som superkjendis, når man egentlig bare er en ung gutt som hater skole og elsker fotball. Her har nok dokumentarskaper Daniel Fahre gjort et klokt valg, som mest sannsynlig vil bli satt stor pris på av fanskaren, selv om det til tider kanskje føles litt kjedelig og langdrygt for en tilfeldig kinogjenger. Fansen kommer til å være mer enn fornøyde, og jeg skulle bare ønske at jeg fikk et slikt innblikk i livet til mine musikalske forbilder da jeg var en ung gutt.

Man kan kanskje spørre seg selv om denne filmen ikke har kommet ut litt for tidlig. Har man, som 14-åring, vært gjennom nok til å ha et kamerateam drassende med seg hele tiden, eller er det noen som så muligheten til å lage en veldig populær kinofilm, fordi den inneholder Marcus og Martinus? Det er nok lurt å smi mens jernet er varmt, og filmen vil helt sikkert gjøre det bra, da jeg regner med at den trofaste fansen bidrar med sitt. Men for en som kanskje ikke er verdens største M&M-fan, er det nok best å se denne dokumentaren med et halvt øye, mens det er lillesøster som sitter klistret foran TV-skjermen. Den er definitivt fin og koselig til tider, men jeg kommer ikke til å ta en øl med gutta og spørre «skal vi stikke og se den Marcus & Martinus-filmen, eller?». 

 

Marcus & Martinus - Sammen om Drømmen - Regissert av Daniel Fahre, med; Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen, Kjell-Erik Gunnarsen. Lengde: 1 t 26 m. Land: Norge. Premiere: 20.01.17. Aldersgrense: Tillatt for alle.

 

Relaterte innlegg