Meny Lukk

“Mia and the White Lion” – ‘Løve-feel-good’

[usr 2.5]

Mia and the White Lion er en søt liten film om et uvanlig vennskap mellom rovdyr og jente. En «coming of age» feel-good film som riktignok også har en politisk kjerne om troféakt og bevarelsen av villmarken.

Mia (Daniah De Villiers) er en 11 år gammel jente som bare vil hjem til London. Hun og familien har nylig flyttet til Afrika for å ta opp bestefarens drift av ville dyr, deriblant løveungen Charlie som Mia fort blir venn med. Charlie er ikke en helt vanlig løve heller, men en hvit en, og Mia og foreldrene lærer fort at en løve kan være et nokså problematisk familiemedlem. På grunn av løvens primale instinkter møtes den med motstand av familien, og Mia må kjempe om å få beholde den.

Filmen er blitt skutt på en periode på over tre år, så Mia og Charlie eldres genuint. Det er bare synd at filmskaperne ikke tok seg bedre tid til å finpusse på manuset over denne perioden. Manuset er nemlig det svakeste leddet til filmen. I tillegg til å være eksposisjonstung var det øyeblikk hvor dialogen ble særdeles åpenbar og tørt levert. Skuespillerne i seg selv er gode (med Daniah De Villiers i en solid debut), men dessverre hadde de ikke nok å jobbe med.

Men ta ikke feil, filmen er også tidvis sjarmerende og fin, hvor de vakre naturbildene helt klart er høydepunktet. Den ellers klisjéfylte historien blir krydret av disse flotte bildene og de enestående afrikanske dyrene. Løven og Mia er også en underholdende duo å hvile øynene på, så om en er dyreelsker er det vanskelig å ikke dåne når Charlie bare er en løveunge.

Filmen er mye forskjellig. Et coming of age drama, en spenningsfylt eventyrfilm, men også et lite gjesp. Det er ingenting i denne filmen du ikke har sett før, og helheten blir da tam, til tross for å være tidvis sjarmerende.

Dette er nok en film som blir å havne litt under radaren. Til en så liten film hadde jeg dessverre med det lite å si også. Jeg vil tro at filmen funker for målgruppen 6-10. Naturbildene er fengslende men alt annet er text book og lite nyskapende. Den er trygg og vil nok tilfredsstille de yngste.

Mia and the White Lion – regissert av Gilles de Maistre; skrevet av Prune de Maistre, William Davis; med Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood Spilletid: 1t 39min. Land: Frankrike. Premiere: 08.02.19 Aldersgrense: 9 år.

Relaterte innlegg