Meny Lukk

We’re the Millers

We’re the Millers – Regi: Rawson Marshall Thurber – BenderSpink / New Line Cinema / Vincent Newman Entertainment – 1 t. 50 min.

we-re-the-millers03

David Clark (Jason Sudeikis) er en smålanger av marihuana, og har vært det mesteparten av livet. En dag blir han ranet av en gjeng med gatepøbler, og en hel ukes fortjeneste går tapt. Som resultat blir han tvunget av sjefen sin, Brad Gurdlinger (Ed Helms), til å hente et lass med narkotika i Mexico. Han tar med seg Rose O’Reilly (Jennifer Aniston), en stripper med pengeproblemer, Casey Mathis (Emma Roberts), en tenåringsjente på rømmen, og Kenny Rossmore (Will Poulter), en ukysset tenåringsgutt, og sammen er de familien Miller – et dekknavn for deres midlertidige smuglerliga.

Jason Sudeikis, Emma Roberts, Will Poulter, og ikke minst Jennifer Aniston klarer godt å gjøre troverdige og morsomme rollefigurer som passer godt til plottet, og de skaper en rekke gøyale reaksjoner i forskjellige situasjoner som karakterene møter i løpet av filmens gang.

We’re the Millers følger en vanlig formel for komedie, men klarer å gjøre det i sin helt egen stil. Det er forfriskende, og holder på publikums interesse. Selv om plottet og ulike situasjoner er noe forutsigbart, klarer filmen allikevel å holde seg kreativ og original. Morsomme “one-linere” og “slapsticks” kan få selve komedieverdien til å føles noenlunde som stand-up, men det passer bra i denne filmen.

Det blir eksperimentert med komiske elementer mange vil kjenne igjen fra andre komedier, men We’re the Millers passer på å ikke dra dem for langt, eller gjenta seg selv for ofte. Allikevel  kan noen av vitsene kan virke billige, og klisjéfylte. Filmen har også inkludert noen hjertevarme øyeblikk for karakterene for sjarm og rykking på smilebånd som fungerer veldig bra med rollefigurenes utvikling og historie. Alt i alt blir det en herlig blanding av det man forventer å se i en god komedie.

Filmen vinner veldig på å plassere “Miller”-familien i morsomme situasjoner. Nettopp hvordan rollefigurene reagerer på dem, og blir tvunget til å oppføre seg som om de faktisk er en ekte familie gjør konseptet ekstra morsomt og spesielt for publikum. Det er vanskelig å ikke føle seg rørt, og lettere til sinns etter å ha sett denne filmen siden den leverer på både morsomhet og sjarm. We’re the Millers serverer deg gode skuespillere, hysteriske situasjoner som taler godt til et voksent publikum, og øyeblikk som vil få deg til å smile og le.

Innholdet i filmen passer seg nok ikke for de minste barna, men ta med deg vennegjengen hvis du leter etter en komedie å se på kino i høst.

Relaterte innlegg