Meny Lukk

«Narcos» Sesong 2 – En nærmere kikk på Pablo Escobar

Narcos kom først ut i 2015 og fikk strålende kritikk. De viste et hardtslående bilde av hvordan det var når USAs “War on drugs” stod for fullt i verdens kokainhovedstad – Colombia. Vi fulgte Pablo Escobars (Wagner Moura) reise fra ingenting til alt, og DEA-agentene Steve Murphy (Boyd Holbrook) og Javier Peña (Pedro Pascal) sin jakt på Escobar, for å bringe ned den største narkobaronen noensinne. Serien blandet dokumentar med fiksjon på en helt fantastisk måte og gjorde at Narcos steg til en av favorittseriene mine. Nå er sesong to ute på Netflix, og spørsmålet er…

¿Obtendra la temporada plata o plomo?”

Det første man kan nevne om sesong 2 er hvordan de har gått lengre vekk fra den dokumentariske stilen til den første sesongen. Og for å være helt ærlig, savner jeg den ganske mye. Mye av grunnen til at de går mer for en fokusert historie i stedet, antar jeg, at er fordi vi har allerede lært mye om Pablo og hans operasjoner i første sesong. Men jeg savnet Murphys stemme som forteller oss om alt fra hvor mye penger de fikk hver uke, til hvor mye av de pengene som ble spist opp av mus hver dag. Jeg mener, hvordan kan man ikke elske sitater som

“Imagine you were born in a poor family, in a poor city, in a poor country, and by the time you were 28 years old, you have so much money you can’t even count it. What do you do? You make your dreams come true.” — Steve Murphy

Men! Til tross for dette klarer de og holde meg limt fast til TV’n gjennom hele sesongen, som jeg så back-to-back over to dager. Eller, en dag og en natt. Poenget er at det var nesten umulig å se bort! Vi får se mye nærmere og intimt i livet til Pablo Escobar og hans familie, og jeg klarte ikke å slippe unna følelsen at jeg ikke ville at han skulle bli tatt igjen av DEA-agentene våre. Jeg hadde den samme følelsen i sesong en, men det var en mer nysgjerrig følelse. Litt sånn, hva kan han gjøre videre, jeg vil vite mer om han, type følelse. Denne gangen fikk de definitivt frem noen følelser jeg ikke forventa. Det skal mye til å komme seg igjennom en scene hvor familien synger gratulerer med dagen på bursdagen til Pablo over radio, fordi han gjemmer seg i et safe-house, uten å føle medlidenhet for han.

Vi følger Javier Peña og Steve Murphys jakt etter Pablo Escobar, og som du kanskje visste var ikke bare Pablo en ekte person, men agentene som følger etter han kan du finne i virkeligheten, og det er like mye en historie om de som Pablo. Så hvordan klarer de seg i forhold til første sesong? Dessverre, er de ikke like fangende som Pablo. Forrige sesong var de en flott måte å skjønne seg på DEA sin side av “The War on Drugs”, og de ga flott oversikt over operasjonene igjennom voice-overne til Murphy. Men, når det blir dempet ned, klarer jeg ikke å bry meg så altfor mye om kjærestedramaet, eller andre demoner som gnager på dem. Jeg bryr meg fortsatt om DEA-agentene våre, men ikke like mye om problemene deres som Pablo.

Til tross for at sesongen er veldig, veldig bra, er jeg rett og slett usikker på om den er like bra som første sesong. Den er definitivt treigere. Men det er ikke alltid en dårlig ting! Første sesong hadde mange laaange scener som var intense, og det brøt de opp med kjappere montasje-aktige sekvenser; andre sesong holdt seg mye til de laaange scenene, som etter hvert gjør at de mister litt av “piffen”. Dvs de føles ikke like viktige. Den fantastiske måten Narcos er skrevet på redder dem her, men hadde det vært en mindre genial forfatter bak rattet kunne nok alt ha rast sammen.

Vi blir også godt introdusert til Cali-kartellet og deres operasjoner, noe som definitivt legger opp til sesong tre, sammen med den overraskende slutten jeg ikke vil si noe om her. Jeg kommer definitivt til å følge med videre, like klistra til TVn, men det spørs om de klarer å holde “piffen” gående like godt som denne gangen.

Selv om de har endret litt på oppskriften klarer Narcos sesong 2 å levere på nesten like høyt nivå som første sesong, som allerede er litt av en gjennomføring. Et hardtslående fokus på Pablo Escobars tragiske historie og hans familieliv er høydepunktet i sesongen, og jeg gleder meg til å se hva som skjer til neste gang.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nkOKkS7mKfY

Narcos, sesong 2 - Laget av Carlo Bernard, Doug Miro og Chris Brancato; med Wagner Moura, Boyd Holbrook, og Pedro Pascal.
Spilletid: 49 min per episode. Land: USA. Premiere: 02.09.16. Aldersgrense: 15 år.

 

 

Relaterte innlegg