Meny Lukk

Old School actionthriller

Escape Plan – Regi: Mikael Håfström – Summit Entertainment / Emmett/Furla Films – 1t. 55 min.

Escape-Plan-1

Jeg hadde ikke store forventninger til denne filmen da jeg så at Mikael Håfströms stod bak den svenske komedien Kopps (2003), men jeg fant meg selv i å virkelig engasjere meg i denne filmen og ble svært overrasket.

Filmen handler om Ray Breslin (Sylverster Stallone) som jobber i et firma som sørger for at fengsler er umulige å rømme fra. Han er en mann med stor autoritet i firmaet og han hjelper ved å utvikle sikrere fengsler, som han selv har klart å komme seg ut av. Men en dag blir han satt på prøve når han blir sendt til et hemmelig fengsel med høy sikkerhet som han selv har vært med på å designe. Det er her han møter storkaren selv, Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), som vil nå hjelpe Breslin med å bryte seg ut av høysikkerhetsfengselet på én betingelse; at han selv blir med. Vi blir da med på en interessant og spennende reise gjennom to menns kamp for å unnslippe en av verdens mest sikre fengsel.

Dette er en film for alle som vil føle litt 80-talls nostalgi og de som vil se de to store innen action i sitt rette element. Den narrative formen er ikke særlig orginal, men det er en morsom vri på den typiske Shawshank Redemption-formelen. Både Stallone og Schwarzenegger spiller godt med hverandre, og man tror på deres samarbeid i dette harde miljøet. Filmen oser testosteron og vold, men det er ikke bare hjernedød underholdning; den har mer klasse og stil enn for eksempel The Expendables, men den er fortsatt like bombastisk og underholdende. Jeg er veldig overrasket over Mikael Håfström, som har klart å gjenskape en relativ original fortelling fra gamle ideer, selv om jeg føler at Stallone og Schwarzenegger definitivt ble typecastet i denne filmen.

Vil du se en skikkelig god popkornfilm og se hvordan MacGyver på steroider ville sett ut, så er Escape Plan filmen for deg. Ikke den mest klassiske julefilmen, kanskje, men man må da få lov til å nyte noe annet til tider.

Relaterte innlegg