Meny Lukk

Oscar-tips 2015 – Disse tror jeg vinner

I natt er det endelig duket for en ny Oscar-utdeling. Halve moroa med Oscaren er å gjette hvem som vinner. Jeg tror disse filmene går helt til topps

Beste film:

I år står det mellom Richard Linklaters Boyhood og Alejandro G. Iñárritus Birdman. Hvem av de som vinner er vanskelig å si. Jeg tror det blir en splitt med beste film og beste regissør. Boyhood tar beste film. Men man skal heller ikke se bort i fra at vi kan få oss en overraskelse. American Sniper er stort sett hatet av publikum. Men store delere av The Acadamy ser ut til å være stor fan. Den kan plutselig snike seg opp å stikke av med seieren.

Beste regi: 

Som nevnt så tror jeg de kan bli en spilt. Alejandro G. Iñárritu vinner denne. Personlig håper jeg at Bennett Miller vinner for Foxcatcher, men det skjer neppe.

Beste mannlige hovedrolle:

Mange virkelig gode nominerte i år. Det gjør det bare enda mer spennende. Men her tror jeg det står mellom Bradley Cooper for American Sniper og Eddie Redmayne for The Theory of Everything.

Beste kvinnelige hovedrolle: 

Julianne More for Still Alice. Det er det ingen tvil om.

Beste mannlige birolle:

Her er det også veldig vanskelig å si hvem som trekker det lengste strået. Både Edward Norton, Mark Ruffalo og J.K. Simmons leverte noe svært minneverdige roller. J.K Simmons leverte kanskje den mest minneverdige i Whiplash. Og han stikker sannsynligvis av med Oscaren.

Beste kvinnelige birolle:

Akkurat som beste kvinnelige hovedrolle er det relativt lett å tippe vinneren her. Jeg blir svært overasket om den går til noen andre enn Patricia Arquette for Boyhood.

Beste animerte film: 

Her har jeg bare sett Big Hero 6. Det er derfor vanskelig å forutse en vinner. Men Big Hero 6 er tross alt en Disney-film, så det ville ikke overaske meg om den vinner.

Beste foto:

Ida fortjener så absolutt å vinne denne. Dette er en vakker og unik film. Men den kommer neppe til å vinne. Birdman er også unik. Den er filmet så det ser ut som om hele filmen er skutt i en tagning. Jeg er ikke noe fan av det og synes det bare er en dårlig gimmick. Men den kommer til å bli belønnet for det. Emmanuel Lubezki vinner en Oscaren akkurat slik han gjorde i fjor.

Beste fremmedspråklige film:

Her har jeg bare sett to av de nominerte. Polske Ida og russiske Leviathan er begge fantastiske, og bedre enn alle filmen som er nominert til beste film. Jeg både tror og håper at Ida stikker av med seieren.

Beste originale manus:

Som i beste film kategorien står det her mellom Boyhood og Birdman. Man skal heller ikke se bort i fra at The Grand Budapest Hotel kan snappe opp en velfortjent statuett. Birdman tar etter all sannsynlighet denne.

Beste tilrettelagte manus:

Dette er definitivt her Morten Tyldums The Imitation Game har har størst sjanse til å vinne. Den vant prisen for beste tilrettelagte manus under Writers Guild Awards og gjør sannsynligvis det samme her også. Paul Thomas Andersons Inherent Vice er også en strek kandidat.

Beste klipp:

American Sniper

Beste filmmusikk:

Alexandre Desplat – The Imitation Game

Beste kostymedesign:

Inherent Vice

Beste dokumentar:

Har ikke sett noen av de nominerte. Skudd i blinde: The Salt of the Earth.

Beste dokumentar – kortfilm:

Har ikke sett noen av de nominerte. Skudd i blinde: Crisis Hotline: Veterans Press 1

Beste sminke og hårstyling:

The Grand Budapest Hotel

Beste originale sang:

Glory fra Selma

Beste produksjonsdesign:

The Grand Budapest Hotel

Beste animerte kortfilm:

Feast

Beste kortfilm:

The Phone Call

Beste lyd – redigering:

American Sniper

Beste lyd – miksing

American Sniper

Beste visuelle effekter:

Interstellar

Relaterte innlegg