Meny Lukk

Oscarprognosen 2018: Best Utlandsfilm og Beste Animasjonsfilm

Filmåret 2017 har vært omme en stund, og søndag den 4. Mars skjer den gjeveste premieseremonien i året, The Academy Awards, hvor alle av årets beste (forhåpentligvis) blir kalt til scenen for å plukke opp sin egen Oscar-statuett. Og vi som alle andre har våre tanker om ikke bare hva som kommer til å vinne, men også burde vinne. Så hele uka opp til søndag vil vi gjøre våre egne spådommer.

Lenke til samlepost på alle de tidligere kategoriene vi har dekket


Beste Utlandsfilm

De nominerte:
A Fantastic Woman (Chile) – Sebastian Lelio
The Insult (Libanon) – Ziad Doueiri
Loveless (Russland) – Andrey Zvyagintsev
On Body and Soul (Ungarn) – Ildikó Enyedi
The Square (Sverige) – Ruben Östlund

Eric Menchini

Utenlandsk film i år har jeg dessverre ikke fått med meg. Jeg har hørt titlene og buzz rundt dem, så jeg vil fortsatt gjøre et forsøk på vinneren. Alle filmene har mulighet på denne, men akademiet er forutsigbare med tanke på politiske og sosiale trender som foregår på film. The Square ville jeg tro kunne ta seieren, men tror On Body and Soul, og Loveless også en sjanse. Jeg vil tro at siden The Square er så unik at den kan ta dette hjem for Sverige.

Kommer til å vinneThe Square
Personlig favoritt: Ingen

 

Christian Høkaas

Her har vi enkelte som skiller seg ut. Golden Globe-vinneren Ut av intet var ikke engang nominert, som gjør valget litt vanskeligere. Her stod vi opprinnelig mellom to stykker som har fått mest oppmerksomhet, men jeg vil tørre å påstå at vi nå står mellom fire filmer. Sveriges The Square, Russlands Savnet, Chiles En fantastisk kvinne og Ungarns Om kropp og sjel. Sistnevnte fikk nylig Gullbjørnen, som er en perfekt måte å skape buzz på. Dette fordi stemmeprosessen til Oscarene slutter i dag (i skrivende stund 27. februar). Likevel, så er det Savnet og The Square som har bygget opp et momentum tidligere. Førstnevnte er regissert av Zvjagintsev, som var tidligere nominert for Leviathan, men sistnevnte er av Ruben Östlund, som mange var overrasket over at han ikke var nominert for Turist (Force Majeure). Det er veldig vanskelig å si. Kanskje ikke Akademiet forstår den svenske kleinheten illustrert i filmen? Jeg holder likevel en knapp på The Square da den vant Gullpalmen i mai, er veldig populær og har et mer bredere appell enn det russiske dramaet i Savnet. Men det kan hende jeg endrer mening på søndagen, fordi gjennom de siste månedene har også En fantastisk kvinne begynt å skape ektremt mye oppmerksomhet og høster inn flere priser. Den var nominert ti Critics’ Choice, noe de to andre ikke var. (Her var nok en gang Tysklands Ut av Intet vinneren, som gjør valget nok en gang ganske vanskelig).

Kommer til å vinneThe Square
Personlig favorittLoveless

 

Sigfred Storstrand

En mer spennende kategori enn ifjor, med tre filmer jeg ser muligheten til å vinne. Loveless, The Square og On Body and Soul. Kort sagt tror jeg Loveless er for treg stilmessig for akademiet. The Square ser jeg faren for at den kommer frem som for kunstnerisk og ironisk, samt kontroversien som går rundt med at Ruben Östlund blir saksøkt av Lola Arias for feilaktig bruk av hennes navn og kunst hun ikke har laget i filmen.  Jeg er her ikke skråsikker, men jeg ser raskt at On Body and Soul går av med prisen. Ikke bare er filmen fantastisk, men med tanke på konkurransen tror jeg akkurat den klarer å snike seg opp til topp.

Kommer til å vinneOn Body and Soul
Personlig favorittOn Body and Soul

 


Beste Animasjonfilm

De nominerte:
The Boss Baby – Tom McGrath og Ramsey Ann Naito
The Breadwinner – Nora Twomey og Anthony Leo
Coco – Lee Unkrich og Darla K. Anderson
Ferdinand – Carlos Saldanha
Loving Vincent – Dorota Kobiela, Hugh Welchman og Ivan Mactaggart

Eric Menchini

Når det gjelder animasjonsfilm, er løpet klart for alle oss som tipper. Coco vil bli den soleklare vinneren og er i tillegg den beste animasjonsfilmen siden Inside Out, så Lee Unkrich og teamet vil nok få denne prisen. Om Boss Baby skulle ha en sjanse må nok stemmere kødde og plassere den høyere enn de ville.

Kommer til å vinneCoco
Personlig favorittCoco

Christian Høkaas

Hvert år er det noen kategorier som er helt låst. Hvor det er ingenting som kan ta ned den regjerende mesteren. Coco sitter med PGA, Golden Globe, flere kritikerpriser og har gjort rent bord på animasjonsfilm-prisutdelingene. Rett og slett alt. Alle som har stemt fram denne filmen vet at den er best i sin kategori. Dette er den beste Pixar-filmen siden WALL-E etter min mening. Her vinner Coco lett!

Kommer til å vinneCoco
Personlig favoritt: Coco

Thomas Fjellum

Best animated feature film er en Pixar-pris. På de 16 tidligere utdelingene av prisen, har de blitt nominert 10 ganger, og bare tapt mot Shrek og Happy Feet. Prisen tilhører de store studioene, så hverken The Breadwinner eller Loving Vincent har vel egentlig noen reell sjanse til å vinne, noe som er veldig synd. Med tanke på hvor godt likt Coco virker å være, så er det nok liten tvil om at den kommer til å vinne mot de to filmene til Dreamworks og Fox. Om akademiet derimot tør å gi prisen til en film som Loving Vincent, som faktisk er den første av sitt slag, så hadde det vært en viktig beskjed å sende til de mindre studioene. Men etter å ha sett Kubo and the Two Strings tape mot Zootopia i fjor, så har jeg vel ikke store håp om akkurat det.

Kommer til å vinne:  Coco
Personlig favorittLoving Vincent

Sigfred Storstrand

The Breadwinner har jeg rett og slett ikke hørt et ord om, Ferdiand var rett og slett bare ikke en god film, og at Boss Baby ble nominert er jo så godt som en vits. En relativt sikker sier til Coco ligger nok her i år, selv med den megambisiøse Loving Vincent. Imens jeg ikke på noen måte vil kalle det den beste Pixar-filmen i nyere tid, så er det lite konkurranse her. Skulle det være en plass for en upset så ville det vært Loving Vincent, men selv dette tviler jeg sterkt på vil være mulig en gang.

Kommer til å vinneCoco
Personlig favorittCoco

Relaterte innlegg