Meny Lukk

Oscarprognosen 2019 – Beste mannlige og kvinnelige hovedrolle

På oscarprognosens tredje dag er det på tide at vi tar en titt på hovedrolle-kategorien.


BesteKvinnHovud

Dei nominerte:

Yalitza Aparicio – Roma
Glenn Close – The Wife
Olivia Colman – The Favourite
Lady Gaga – A Star Is Born
Melissa McCarthy – Can You Ever Forgive Me?

Ingrid:

Det skal nevnes at det er et utrolig sterkt år for kvinnelige hovedroller i årets utdeling, og jeg burde nesten skamme meg over å bare ha fått med meg tre av de fem nominasjonene. Favorittene til å vinne prisen er Olivia Colemans som Dronning Anne i The Favourite, Lady Gaga som Ally i A Star is Born og nå syv ganger oscarnominerte Glenn Close som Joan Castleman i The Wife. Selv om jeg ikke har sett filmen enda tror jeg at Glenn Close har størst sjans for å stikke av med stattuetten under prisutdelingen, mens min personlige favoritt likevell er Olivia Coleman i The Favourite

Kommer til å vinne: Glenn Close

Personlig favoritt: Olivia Coleman

Jonas: 

Olivia Colman: The Favourite; Mykje av dei same argumenta for Colman, som for Dafoe, begge verkar meir som dei er karakterane, enn at dei spelar ein karakter. Forhaldet mellom Colman og hennar to medskodespelarinnar er mykje av underhaldninga i The Favourite, og Colman stjel alle scenene som ho er med i.

Jan Arild:

Hvem tror jeg vinner: Olivia Colman

Hvem burde vinne: Olivia Colman

Colman er både morsom, irriterende og sympatisk i rollen som Dronning Anne av England. Sjeldent er en rolletolkning såpass mange suksessfulle ting på en og samme gang, og såpass minneverdig i et kostymedrama. Colmans Dronning Anne føles ut som en fysisk representasjon av Freuds id, drevet kun av de mest fundamentale og ofte styggeste impulsene vi mennesker besitter. Her er det ingen tvil om hvem som burde (og som sannsynligvis kommer til å) vinne.

Elias:

Denne kategorien er ekstremt sterkt i år og eg slit veldig med å plukke ut ein soleklar favoritt. Personleg var eg ein stor fan av Olivia Coleman i The Favourite, men ho møter sterkt konkurranse frå både Glen Close og Yalitza Aparicio. Eg har ikkje sett The Wife, men eg har høyrt mykje bra om Glen Close sin prestasjon. Aparicio gjer det også bra i Roma og har fordelen av å spele ein meir tradisjonell dramatisk karakter enn det Coleman gjer. Som å så mange andre kategoriar utgjer A Star is Born ein farleg dark horse og kanskje kan Lady Gaga dra nytta av den store fanskaren ho har til å ro denne prisen i land. Når eg tenker på Melissa McCarthy er alt eg ser for meg Ghostbusters (2016) der ho ikkje akkurat verkar som nokon som skulle bli Oscar-nominert eit par år seinare. Uansett så ser ikkje det eg har sett av Can You Ever Forive Me for gale ut, men eg er usikker på om den akkurat er Oscar-verdig. Eg trur dette løpet kjem til å stå mellom Coleman, Close og Aparicio, men det er nærmast umogleg å seie kven som endar opp med prisen i handa.


BesteMannHovud

Dei nominerte: 

Christian Bale – Vice
Bradley Cooper- A Star Is Born
Willem Dafoe – At Eternity’s Gate
Rami Malek – Bohemian Rhapsody
Viggo Mortensen – Green Book

Jan Arild:

Hvem tror jeg vinner: Rami Malek

Hvem burde vinne: Bradley Cooper

Det er ærlig talt fryktelig vanskelig å vurdere denne kategorien, da ingen skiller seg noe særlig ut, eller er overveldende mye bedre enn de andre. Rami Malek er god i den ellers middelmådige Bohemian Rhapsody, og ut ifra tidligere år å regne ligger godt an til å stikke av med den gylne statuetten. Christian Bale er fantastisk som Dick Cheney i Vice, men rollen står ikke i stil til filmens satiriske formel. Siden jeg ikke har fått sett At Eternity’s Gate, blir Bradley Cooper sin rolle i A Star is Born den mest verdige, siden filmen i seg selv står i stil. But it’s anyone’s guess.

Ingrid:

Selv om jeg ikke har sett Vice enda, og på tross av filmens blandede mottakelse er Christan Bales rolleprestasjon som Dick Cheney i filmen, en av favorittene til å bli tildelt Oscaren dette året. Sammen med Bale knvier også Rami Malek’s karriere-definerende prestasjon som Freddy Mercury om å være favoritt til å vinne årets ettertraktede pris. Bradly Cooper i A Star Is Born gjør også en ganske bra rolle, men når alt kommer til alt tror jeg valget står mellom Malek og Bale dette året. Selv om begge filmene har fått blandet kritikk, har begge hovedrolleinnhavernes opptreden bemerket seg som langt mer enn imponerende.

Kommer til å vinne: Christian Bale

Personlig favoritt: Rami Malek

Jonas:

Willem Dafoe: At Eternitys gate; Dafoe speler ikkje Vincent van Gogh, han er mannen. Filmens presentasjon er med å framhever prestasjonen hans, og hjelp Dafoe verke som ein mann med eit splitta sinn, men til sjuande og sist, er det hans eigen innsats som gjer at han fortener å vinne kategorien, i ei rolle som verkar nyansert og truverdig.

Elias:

Eg vil byrje med å gratulere Willem Dafoe med sin andre Oscar-nominasjon på rad. Sjølv om eg i aukande grad har vorte ein fan av Dafoe og arbeidet han gjer i alle slags indie-filmar trur eg ikkje at han når opp blant kollosane han kjempar mot under årets utedeling. Ikkje fordi prestasjonen er dårlig, tvert imot, men heller fordi det ikkje er den typen prestasjon akademiet nødvendigvis lønar. I denne kategorien er det to personar som peikar seg ut for meg, og likt som i fjor er det på grunn av korleis dei portretterer verkelege personar. Det er snakk om Rami Malek og Christian Bale. Førstenemnte har fått mykje skryt for korleis han meistra av Fredy Mercury, men for meg er det lite som kan slå Chritan Bale når han, på helsa laus, trer innom skinnet til ein karakter. Han ber meir eller mindre Vice på skuldrene sine og leverer ein betre Cheney enn det eg trur nokon andre kunne ha gjort. Eg har definitiv mest trua på Bale, men Malek kan snike seg framom. Til og med Mortensen kan ha ein sjanse om han slepp unna  alle Green Book-kontroversane, men eg tvilar strekt. 

Relaterte innlegg