Meny Lukk

Oscarprognosen 2019 – Beste mannlige og kvinnelige birolle

Birollene vert kanskje ofte oversett til fordel for dei ledande hovudrollene, men hadde det ikkje vore for deira prestasjon hadde det heller ikkje vore nokon film. Sjølv hovudrolledrivne filmar som Cast Away og Moon treng ei og anna birolle i ny og ne; i nokre filmar er det til og med birollene som står for dei sterkaste augneblinka. Dermed får du i den andre delen av Oscarprognosen presentert skribentane sine tankar om årets beste biroller, og kven dei trur akademiet kjem til å prisløne.


BesteKvinnBi

Dei Nominerte:

Amy Adams – Vice
Marina de Tavira – Roma
Regina King – If Beale Street Could Talk
Emma Stone – The Favourite
Rachel Weisz – The Favourite

Jan Arild:

 

Det vil nok bli høysesong for politisk motiverte vinnere denne runden, om Black Panther nominasjonen er noe å gå etter. Det er ikke å si at Regina King ikke fortjener anerkjennelse, for hun spiller overbevisende og med følelse i If Beale Street Could Talk. Rachel Weisz er mer fortjenende dog, uforglemmelig og elegant i sin kyniske maktposisjon som Dronningens favoritt, og viser en helt ny side av sitt skuespillertalent.

Hvem tror jeg vinner: Regina King

Hvem burde vinne: Rachel Weisz

Ingrid:

Det er ikke overraskende at både Emma Stone og Rachel Weisz fra The Favourite er nominerte for sine biroller i samme film. Begge skuespillerinnenes prestasjoner i filmen er formidable, også mye på grunn av at filmens velskrevne manus gir dem lov til å gjøre så mye ut av karakterene sine. Personlig mener jeg prisen burde gå til Emma Stone, men jeg tror også at Amy Adams fra Vice kan trekke det lengste strået og stikke av med kveldens pris.

Kommer til å vinne: Amy Adams

Personlig favoritt: Emma Stone


BesteMannBi

Dei Nominerte:

Mahershala Ali – Green Book
Adam Driver – BlacKkKlansman
Sam Elliott – A Star Is Born
Richard E. Grant – Can You Ever Forgive Me?
Sam Rockwell – Vice

Jan Arild:

Sam Elliot sitt ikoniske utseende er ofte brukt som en slags maskot uten særlig mye substans, men han bryter med det i rollen som den lojale eldre broren Bobby i A Star is Born. Han er ektefølt og ærlig, og står bak noen av de mest treffende emosjonelle øyeblikkene i filmen. Mahershala Ali er god i Green Book, men spiller i tråd med filmens forglemmelige feel good-struktur. Han fortjente det utvilsomt når han vant denne samme prisen for Moonlight, men det burde holde med en nominasjon denne gangen.

Hvem tror jeg vinner: Mahershala Ali

Hvem burde vinne: Sam Elliot

Ingrid:

I 2017 vant Mahershala Ali Oscar for beste birolle i Moonlight, og han er en favoritt for sin rolle i Green Book i samme kategori. Selv om det godt kan hende at Ali ender kvelden med sin andre Oscarstatuett er jeg personlig ikke like imponert over hans prestasjon i Green Book. Selv om det kanskje er lite trolig at det blir resultatet, mener jeg at prisen burde gå til Adam Driver for sin rolle i BlacKkKlansmen. Driver er helt klart en skuespiller som fortjener mer anerkjennelse, og i denne rollen er han absolutt mye mer enn tilstrekkelig.

Kommer til å vinne: Mahershala Ali

Personlig favoritt: Adam Driver.

Jonas:

Adam Driver: BlacKkKlansmen; Moro prestasjon. Sjølv om filmen kanskje ikkje var ein av dei beste frå 2018, var den underhaldande, mykje pga. av Driver og Washingtons fram-og-tilbake humor og spøker igjennom heile filmen. I “Undercover”-scenene som Driver var fokuset for, hadde han ein perfekt kombinasjon av seriøsitet, men likevel komikk, som hadde fleire lag sidan han «latar som» han er ein rasist. Min personlege kjærleik for Driver har nok ein innflyting på meininga mi om prestasjonen, men eg tykjar likevel han fortener nominasjonen, og til og med ein siger innan kategorien.

Relaterte innlegg