Meny Lukk

“Pete’s Dragon” – En klassisk familiefilm

Disneys store tegnefilmklassiker fra 1977 har nå plutselig blitt vekket til livet igjen. Kule animasjoner, fantastiske bilder og en herlig historie gjør at gamle følelser kommer tilbake idet man ser den nye utgaven av Pete’s Dragon.

Filmen handler om Pete (Oakes Fegley), en liten gutt som havnet i en bilulykke som drepte foreldrene hans når han bare var 5 år gammel. Alene går han inn i den enorme skogen med kun en barnebok i hendene sine som beskyttelse. Inne i skogen møter Pete på noe han aldri har sett før, en stor grønn drage. Dragen Elliot blir fort Pete’s nye bestevenn og de bor sammen i skogen i 6 år før eventyret deres tar nye høyder. En dag møter Pete andre mennesker i skogen, og alt både Elliot og Pete kjenner til, blir nå snudd opp ned.

I tillegg til både Pete og Elliot møter vi den moderlige og varme karakteren Grace (Bryce Dallas Howard), som er skogvokter, Natalie (Oona Laurence) og hennes far Jack (Wes Bentley), som alle blir fascinert over historien om en gutt og hans drage, prøver så godt de kan å finne ut av mysteriet. Dessverre har ikke alle like gode motiv når det kommer til interessen for Pete’s drage. Jacks bror, Gavin (Karl Urban) er fast bestemt på å fange Elliot og utgjør dermed en trussel og redsel for Pete.
Karakterene utfyller hverandre godt, da det er store kontraster mellom hver person. Det jeg så på som mest interessant var at fåtallet av karakterene forblir de samme i løpet av filmen da de fleste utvikler seg mot det gode – kanskje på grunn av den magiske dragen.

Enkelte kjente fjes som var med i filmen, var svært overraskende. Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Wes Bentley og Karl Urban som alle er med i filmen er store skuespillere jeg aldri hadde forventet meg å se i denne barnefilmen. For å være ærlig hadde jeg få forventninger til denne filmen, likevel tok jeg meg i å være positivt overrasket. Filmen var hyggelig, gav varme følelser og jeg både lo og gråt litt under de mest dramatiske scenene. Filmen har en happy-ending som minnet meg sterkt om filmen Free Willy, noe som jeg mener blir en smule uoriginalt da dette blir brukt veldig ofte, men likevel, hvem elsker vel ikke en lykkelig slutt?

Hvis du ikke er kjent med Pete’s Dragon fra før gjør det ingenting. Det er en klassisk fortelling og den holder på interessen til seeren gjennom hele filmen til tross for alder. Pete’s Dragon er slager for de sentimentale Disney-elskerne og passer godt som en film for hele familien.

Pete's Dragon – Regissert av David Lowery; skrevet av Malcolm Marmorstein, David Lowery og Toby Halbrooks; med Bryce Dallas Howard, Robert Redford og Wes Bentley. Spilletid: 1 t. 42 m. Land: USA. Premiere: 30.09.2016.

Relaterte innlegg