Meny Lukk

”Petter Kanin” – Sony´s nye skuffelse

Petter Kanin (2018) er den nyeste barnefilmen fra Sony, og følger en lang rekke med live action adapsjoner som har blitt populære de siste årene. Filmen er inspirert av Beatrix Potter sine fortellinger om Petter Kanin fra 1902. I filmen er Petter Kanin og vennene hans i stadig konflikt med bonden Herr Gregersen (Sam Neill), og når han dør får de full kontroll over både hagen og huset hans. Men da slektningen hans Thomas McGregor (Domhnall Gleeson) overtar huset får Petter Kanin sin vanskeligste motstander til nå, og det blir lagt nye planer for å komme seg inn i hagen.

Handlingen i Petter Kanin er uoriginal og svært lite kreativ. Filmen blir en sammensetning av klisjeer og tilfeldigheter som til slutt ender på et forutsigbart og skuffende klimaks. Filmen prøver til tider å kommentere på samfunnsrelevante temaer som ikke virker passende i en barnefilm, og den er i tillegg fylt med dårlige vitser og upassende humor. Filmen prøver å relatere til et stort og variert publikum, men ender heller opp med å ikke helt relatere seg til noen.

Petter Kanin er til tider upassende, alle karakterene oppfører seg enten dumt eller helt urealistisk, og handlingen er for det meste rett frem og kjedelig. Musikken som blir brukt i filmen er også en helt forferdelig kombinasjon av velkjente popsanger og et eget soundtrack som prøver å få en slags moderne og hipp stil. Dette funker rett og slett ikke i en Petter Kanin film, og ødelegger derimot forventningen om å se den gode gamle Petter Kanin. De beste delene i filmen derimot er de få øyeblikkene der man tar i bruk en tradisjonell animasjonsstil, men denne blir da også fort  byttet ut med en helt middelmådig data-generert animasjon.

Petter Kanin blir en rar og umotivert film som prøver å kopiere populære filmer som Alvin og gjengen og Paddington. I stedet for å gå tilbake til røttene av historiene om Petter Kanin velger Sony heller å skape en dårlig og ugjenkjennelig versjon av den kjente barndomskarakteren. Petter Kanin er en film som ikke appellerer til noen, og som virker som en cashgrab. Selv ikke stjerneskuespillerene greier å redde denne filmen. Den bommer totalt på publikumet sitt og greier å være et uorginalt og skuffende gjensyn med Petter Kanin.

Petter Kanin - regissert av Will Gluck, skrevet av Will Gluck og Rob Lieber med; James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Daisy Ridey, Rose Byrne, Domall Gleeson og Sam Neill. Lengde: 1t 34min. Nasjonalitet: Australia, England, USA. Premiere: 16.02.2018

Relaterte innlegg