Meny Lukk

Rått krigsdrama

Lone Survivor – Regi: Peter Berg – Emmet/Furla Films / Envision Entertainment/ Film 44 / Foresight Unlimited / Herrick Entertainment/ Hollywood Studioes International / Spinkings Entertainment / Weed Road Pictures – 2 t. 1 min.

Lone-Survivor-ss-18b

Dette er en film som er basert på en virkelig hendelse, og den portretterer opplevelsen til Marcus Lutrell (Mark Walhberg) og hans team i deres jakt på den beryktede al-Qaida-lederen Ahmad Shahd (Yousuf Azami), juni 2005. Etter en uventet episode på et oppdrag må de fire soldatene klare seg alene i nærhet av Taliban, uten radiokontakt med basen.

Filmen var en utrolig dramatisk film, med gode effekter og overraskende skuespillerpresentasjoner. Man kunne virkelig føle kampens hete og man kunne nesten føle kulene fly igjennom luften. Selv om det til tider kan bli litt distraherende med det håndholdte kameraet virker dette også overraskende i filmens favør, med det at man selv blir dratt inn i opplevelsen disse soldatene går igjennom. Åpningssekvensen hadde også en tendens til å være veldig “patriotisk”, noe som kan bli litt uforståelig for ikke-amerikanske. Dette var overhodet ikke et problem når man først kommer inn i handlingen og virkelig opplever filmen. Filmen er også veldig grafisk og det hjelper med å gjøre filmen mer virkelig. Dette er en sann historie og det later til at Peter Berg har tatt sine egne friheter med visse scener, men det er ikke veldig merkbart i store deler av filmen. Man tror på rollefigurene og de virker til å være representert godt.

Alt i alt er dette en moderne krigsfilm som kan senere bli ansett som en klassisker. Den har en god driv, gode skuespillere, bra skript og bra regi. Er man ikke særlig glad i hard vold og krigsfilmer generelt burde man holde seg unna, men for alle andre er det bare å nyte.

Relaterte innlegg