Meny Lukk

“Ready Player One” – En nerds våte drøm

Året er 2045 og Wade Watts (Tye Sheridan) tar oss fort med i en detaljert beskrivelse av den nye verden som er sterkt preget av en virtuell virkelighet, kalt OASIS. Skaperen av spillet, James Halliday (Mark Rylance), har før sin død etterlatt seg nøkler som leder til easter eggs i spillet, som til slutt vil gi personen som finner frem til løsningene full kontroll over OASIS.

Et av elementene det spilles mest på i filmen er referansene til nåtidens popkultur. Musikken er lett å kjenne igjen, noe som er godt gjennomtenkt for å få publikum til å føle nærhet til den nye verdenen den kaster oss ut i. Store deler av opplevelsen handler i bunn og grunn om nostalgi, og det finnes noe som de aller fleste aldersgrupper kan forbinde med sin egen barndom.

Filmen er basert på boken med samme navn fra 2011, skrevet av Ernest Cline, og er regissert av den både velkjente og anerkjente Steven Spielberg. Mannen som tidligere har lokket oss inn i historier om haier, krig, dinosaurer og spioner slår til igjen med fremstillingen av en fortelling som er svært lett å forføres av.

Det Spielberg gjør best i Ready Player One, er å inkludere publikum i handlingen. Under filmen sitter jeg med en følelse av å være med i spillet, og etter filmen skulle jeg ønske at jeg kunne dra hjem å spille enda litt mer. 

Det virker likevel som at en svært viktig del av filmopplevelsen som helhet har gått litt i glemmeboken under produksjonen. Opplevelsen som helhet er svært lett å nyte, men vi trekkes fort ut av den ellers godt sammensatte historien ved karakterenes interaksjoner. Store deler av dialogen som utspilles er overentusiastisk og lite relaterbar, og det føles ofte oppsatt. For en film som ellers så godt gjennomført, burde dialogen også være noe som lever opp til de satte standardene.

Spielberg tar oss inn i Ready Player One som en spennende, intens og nostalgisk opplevelse. Til tross for sine mangler i karakterdepartementet, er filmen et godt stykke underholdning som de fleste nok kan finne sin plass i. Filmen som helhet er i gode trekk en spill-, film- og musikknerds våte drøm.

Ready Player One - regissert av Steven Spielberg; skrevet av Zak Penn og Ernest Cline; med Tye Sheridan, Olivia Cooke, Mark Rylance og Ben Mendelsohn. Lengde: 2 t. 20 min. Nasjonalitet: USA. Aldersgrense: 12 år. Premiere: 28.03.2018

Relaterte innlegg