Meny Lukk

Kullsort komedie fra England

Sightseers – Regi: Ben Wheatley – StudioCanal / Big Talk Pictures m.fl. – 1 t. 30 min. 

sightseers

Om regissøren
Ben Wheatley startet i reklame og viral video, hvor han hadde stor suksess. Dette hjalp ham over i filmbransjen, hvor han virker å trives svært godt for tiden. Siden 2009 har han pumpet ut fire spillefilmer: Down Terrace, Kill List, Sightseers og A Field in England. En femte er på trappene, og han skal i tillegg regissere episoder av Doctor Who for BBC og Silk Road for HBO.

Handling
Chris (Steve Oram) og Tina (Alice Lowe) drar på campingtur med planer om å besøke fantastiske attraksjoner som trikkemuseet og blyantmuseet. Chris viser seg tidlig å ha problemer med å styre temperamentet sitt, og han nøler ikke med å ta livet av folk han ikke liker. Forholdet mellom Chris og Tina går som en berg-og-dalbane, og turen utvikler seg til å bli en morderisk odyssé gjennom det engelske landskapet.

Kullsort komedie
Wheatleys figurer er ikke akkurat gloriøse eller glamorøse. De er to litt stusselige hverdagsmennesker som sliter med det vi alle strir med: Familie, parforhold, jobb og vår egen selvtillit. Tilsett bred engelsk dialekt og herlige skuespillere, og du har en god, komisk miks. Det absurde seriemorderplotet gjør det ikke mindre merkelig. Verken Chris eller Tina tenker noe særlig over menneskene de dreper på veien, annet enn “det var dumt gjort”. I denne filmen kan alt skje.

Ben Wheatley er en skrudd type, og heldigvis får han vise det på film. Merkelige Sightseers er pakket med svart humor i flau, britisk stil. Om Wheatley får fortsette med sin hyppige produksjon, har vi mye å glede oss til.

Relaterte innlegg