Meny Lukk

Spring Break for ever

Spring Breakers – Regi: Harmony Korine – Muse Productions

spring-breakers-trailer-movies-feature

Fire unge jenter tyr til kriminelle handlinger for å finansiere feiringen av Spring Break. I utgangspunktet en veldig skral story, som fort kunne blitt en kjedelig fyllefilm.

Filmen innleder med fest og fyllescener, som selvsagt akkompagneres av skyhøy musikk av Skrillex. Det hele er like tåpelig som Bieber-hysteriet Oslo kjenner på for tiden, og jeg frykter at filmen skal fortsette i samme spor. Det gjør den ikke. Jentene drar på ferie og ender opp i fengsel grunnet narkotikamissbruk. Her blir de kausjonert ut av narkolangeren Alien, spilt av James Franco. Alien er en shady person, og førsteinntrykket av karakteren er at dette er overdrevent og tullete.

Også her viser det seg at et førsteinntrykk ikke alltid stemmer. Karakteren vokser på både meg og filmen, og Franco gjør en relativt god rolle som gangster. De fire jentene blir dratt inn i Aliens verden som består av maskinvåpen, narkotika og penger. En etter en faller de for hans makt, og de ledes inn på en mørk vei full av kriminalitet og dop.

Men det som virkelig setter spissen på denne filmen er måten de fleste action-scenene utspilles. De vises nemlig i litt saktere fart enn resten av filmen. I tillegg til dette spilles det rolig musikk, og det hele er toppet med tidvis herlig og sårbar voice-over av hovedkarakterene.

Spring Breakers er en veldig engasjerende film og man føler sympati for de fire jentene. Til tross for en noe overdreven slutt er dette absolutt en film verdt å se.

Spring Breakers overrasker positivt og er uten tvil verdt kinobilletten.

Relaterte innlegg