Meny Lukk

Standard barnefilm, lett glemt

Clara and the Secret of the Bears – Regi: Tobias Ineichen – HeseGreutert Film AG

Clara_und_Baer_2

Kosmorama er i gang, og jeg starter festivalen ganske rolig en tidlig mandags morgen med Clara and the Secret of the Bears. En helt standard barnefilm.

I filmene møter vi Clara, som bor i en tysk fjellandsby sammen med mor og stefar. I denne landsbyen hersker det en gammel legende om en ”bjørnefrue”, og når Clara finner en over 100-år gammel sko begynner forbannelsen å tre i kraft igjen. Clara må løse dette mysteriet.

Som man kanskje kan skjønne så er det ikke mye hokuspokus med historien. Slikt har vi hørt (og sett) mange ganger før. Filmen er derfor i fare for å forsvinne i mengden. Dette på tross av at unge Ricarda Zimmerer spiller filmens hovedperson, Clara, meget godt.

Jeg føler også at enkelte karakterer ikke får utvikle seg godt nok, blant annet Thomas, spilt av Damian Hardung, nyinnflyttet gutt og den eneste som tror på Clara.  Vi får vite noe mellom svært lite og ingenting om hans motivasjon og mål. Han bare er der når det passer seg slik. Jeg skulle ha ønsket at det var litt mer dynamikk mellom de to.

En positiv ting med filmen er kamerabruken. Jeg skal innrømme med en gang at jeg er svak for store panoramaer over vakkert fjellandskap, og det får vi servert her. Vi får også servert en del bilder av bjørner som om de skulle ha blitt hentet rett ut fra Animal Planet. Disse hadde kanskje fungert bedre om man brukte litt mindre tid på de. Det er tross alt en film beregnet på barn.

Clara and the Secret of the Bears er en grei film og vise til de yngre om de tolererer tysk og undertekster, men alt i alt er filmen lett å glemme. 

Relaterte innlegg