Meny Lukk

Enda mer norsk hastverkarbeid

Staying Alive – Regi: Charlotte Blom – Norge – 1 t. 23 m.

502341884_1280

Marianne (Agnes Kittelsen) og Håkon (Anders Baasmo Christiansen) har vært sammen i 15 år, men etter at Håkon – til begges store overaskelese – en dag er utro med Frida (Heidi Toini) fra regnskap tar forholdet brått slutt. Håkon flytter inn med Frida. Marianne prøver å leve ut sitt nye liv som singel. Og dette selvfølgelig med forviklinger.

Staying Alive fører seg inn i rekken av norske filmer som ikke er noe mer enn middelmådige. Og det er litt trist. I utgangspunktet har filmen stort potensiale for å bli ganske morsom. Men det føles som om det hele bare er hastverksarbeid. Karaktererbyggingen er dårlig, og det er mye som er lite troverdig.

Et av filmens minst troverdige øyeblikk er når Marianne og Håkon har en høylytt krangel rett etter at ungen har lagt seg. Men det er akkurat som om ungen ikke eksisterer lenger. Vi får aldri se noen reaksjon fra dem. Der mistes også en gyllen mulighet for å skape sympati med ungen. Det ender heller opp med at Allis Vedal Strømberg, som spiller datteren Emma, får en voldsom stor jobb med å bygge seg opp som en karakter du skal bry deg om og sympatisere med. Og det er en jobb hun ennå ikke er godt nok utviklet for som skuespiller til å klare.

Staying Alive har også problemer når det kommer til karakterer. Det er svært vanskelig å sympatiserer med noen av dem. Det kan selvfølgelig hende at det er meningen, men det virker ikke sånn om det er tilfellet. Og de er mer irriterende enn de er dårlige mennesker. Og irriterende karakterer funker svært sjeldent.

Det er også tydelig at Charlotte Blom tidligere bare har jobbet med kortfilmer. Filmen har en litt merkelig flyt. Og de ulike stedene filmen utspiller seg på er litt dårlig oppbygd. Det tok meg lang tid før jeg forstod hvordan leiligheten til Marianne og Håkon var bygget.

Staying Alive er enda en norsk film som bare har et preg av å være halvhjertet. Idéen var god, men det var ikke gjennomførelsen. Jeg skulle virkelig ønske at norske filmskapere kunne tatt seg lenger tid med filmene sine. 

Relaterte innlegg