Meny Lukk

“Stjernen” – Ny film å se i jula

Affirm Films (Sony) kommer i år med en ny familiefilm å legge til i «filmer å se i julen»-lista! Stjernen handler om den klassiske historien om jomfru Maria, Josef og Jesu fødsel. Twisten kommer i at vi ser det fra eselet Bos perspektiv. Bo er eselet til en slem møller, men klarer å flykte sammen med sin fuglevenn David. På deres reise møter de på Maria og Josef, og etter hvert også sauen Ruth. Bo vil egentlig ikke slå seg til ro med Maria og Josef, men når han får vite at det er noen som er ute etter å drepe ungen deres, velger Bo å bli ved deres side for å beskytte dem. Denne slemmingen er tydelig ond, men ikke for skummel til at det blir skummelt for barn. Han har også med seg to onde hunder med litt personlighet. Klimakset hvor Bo og alle dyrevennene hans må stoppe skurken fra å drepe ungen til Maria som fødes, er både humoristisk og lettende for barna, men det som kommer etter er en nydelig slutt på filmen hvor alle dyra som har hopet seg opp gjennom filmen samler seg rundt den nyfødte Jesus.

Karakterene i filmen er for det meste morsomme og tullete, noe som gir litt lite variasjon. Dette er allikevel ikke et problem, fordi det holder den rette stemningen gjennom hele filmen, og karakterene er selvsagt unike på andre områder. Dette er jo også ganske karakteristisk for barnefilmer. Hovedkarakteren Bo er, for å være ærlig, den kjedeligste karakteren. Det er egentlig ikke noe spesielt ved han, annet enn at han har et mål om å være en del av noe viktig. Han er god og modig, men viser ikke noen egenskaper som gjør han spesiell, og det savnet jeg litt. De fleste andre karakterene var ganske gode; sauen Ruth f.eks. er veldig flink til å klatre ned fjell, og har nylig forlatt flokken sin, til tross for at hun er en sau. De to slemme hundene viser også diversitet, og kamel-trioen har et lattermildt forhold, for å nevne noe.

Animasjonen i filmen er kjempefin og minner litt om stilen til DreamWorks i filmer som Madagaskar. Filmen har flere spektakulære scener med nydelige stjernehimler, stilige fjell og kule dyr. Den er altså veldig fin å se på! De norske stemmene i filmen er forsåvidt helt greie, og passer til hver karakter. Musikken i filmen er kjempefin og gir deg umiddelbar julestemning.

Målgruppen for filmen er åpenbart barn og familier, og jeg tror disse vil elske denne filmen. Det er en morsom film med fin animasjon og flott musikk som gir en juleklar person ordentlig julestemning. Jeg sier ikke at filmen er perfekt, den kunne vært enda morsommere, men den vil absolutt bidra til en koselig kveld i juletida. Og om det ikke var klart, så må ikke et barn være til stede for at denne filmen skal være verdt å se. Se den alene eller med vennegjengen, god stemning blir det uansett.

Stjernen - Regissert av Timothy Reckart; med Steven Yeun, Keegan-Michael Key, Aidy Bryant. Spilletid: 1t 26min. Land: USA. Premiere: 24. November 2017. Aldersgrense: Tillat for alle.

Relaterte innlegg