Meny Lukk

The Foreigner – Endelig er Jackie tilbake!

Fra regissøren av kjente filmer som Casino Royale og Green Lantern, har nå enda en spennende og actionfylt thriller oppstått. Det er hele 6 år siden sist Martin Campell sist kom ut med en ny film og det virker som om han har samlet alle sine krefter for nettopp denne lille diamanten.

Filmen omhandler en far som mister sin tenåringsdatter i et terroristangrep fra IRA. Han blir helt besatt på å finne hans datters morder, og går lengre enn andre fedre ville gjort for å få det han ønsker (kanskje til og med like langt som Liam Neeson i Taken). Quan viser raskt at han har i overkant mye kunnskaper om både Kung Fu og hvordan man lager bomber i jakten på å finne terroristene.

Jackie Chan (Quan) viser oss nok en gang at han fortsatt har den gode gnisten som trengs for å kunne sloss med skurker, til tross for at han har blitt en god del eldre med årene. Måten han klarer å spille både en såret og ydmyk far samtidig som en høyt trent og livsfarlig spion, er absolutt unik og han fortsetter å være en stor favoritt hos meg. Pierce Brosnan (Liam Hennessy) i rollen sin som embetsmann setter prikken over i-en over gode skuespillere som er med på å skape filmen til det den er.

Scenene glir godt inn i hverandre og kjemien mellom skuespillerne er ekstremt god. Det eneste som ikke er godt nok når det kommer til helheten i filmen er at den tragiske historien til Quan forsvinner litt i alle de politiske intrigene, men heldigvis henter dette seg raskt inn mot slutten.

The Foreigner er en generelt godt gjennomført film som nå har kapret seg en plass på listen over de virkelig gode action-filmene fra de siste årene. Historien er god, musikken er intens, og skuespillerne gjør det så mye bedre enn jeg noensinne ville forventet. Dette er alt i alt en film som anbefales sterkt hvis du er i humør for noe som får deg til å holde fast i armlenene i spenning. 

The Foreigner - Regissert av Martin Campell; Skrevet av David Macroni og Stephen Leather ; Med Jackie Chan, Pierce Brosnan og Rufus Jones;
Lengde: 1t. 53 min. Land: UK, China. Aldersgrense: 15. Premiere: 10.11.2017

 

Relaterte innlegg