Meny Lukk

«The Mummy» – Mye action, lite spenning

Det har blitt blåst nytt liv i Mumien-serien igjen, denne gang med Tom Cruise i rollen som Navy Seal-soldaten Nick Morton. Sammen med kompanjong Chris Vail (Jake Johnson) finner han et gammelt egyptisk gravkammer i Irak. Når sarkofagen fraktes til London, finner de ut at de har sluppet løs en gammel forbannelse, og det er opp til Nick å redde både seg selv og utallige andre mennesker på ferden, mens han prøver å unnslippe den onde mumien Ahmanet (Sofia Boutella).

I begynnelsen av filmen ble jeg faktisk positivt overrasket. Det bygget seg opp til å bli et kult plot, Tom Cruise og Jake Johnson hadde tilsynelatende god kjemi, med kjappe vittige replikker i annenhver setning, og rent estetisk var det ingenting å klage på – snarere tvert imot. Det var en fornøyelig actionsekvens nesten med en gang, og jeg tenkte at regissør Alex Kurtzman hadde gitt Mumien-serien en verdig gjenopplivning. Dessverre, så tok det ikke lenge før jeg innså at jeg hadde tatt grundig feil. Plottet utviklet seg ikke nevneverdig, og det føltes rett og slett kjedelig etter hvert, da det virket som forfatterne hadde gått tom for idéer etter bare noen minutter. De morsomme kommentarene fra Cruise, var ikke like morsomme i lengden, og Tom Cruise spilte den rollen han kan best: Tom Cruise.

Rent estetisk har jeg absolutt ingenting å klage på, da filmen var en fryd å se på. Actionsekvensene var isolert sett veldig gode, men i dette tilfellet ble det kanskje litt for mye av det gode, da det gikk på bekostning av det som kunne vært en god historie. Russell Crowe, i rollen som dr. Jekyll, løfter heller ikke filmen nevneverdig, og jeg blir bare sittende igjen med en følelse av at dette ikke var en film som trengte å bli skapt.

Kul action er ikke nok for gjøre en film bra, selv om det tar seg godt ut på traileren. Historien blir for kjedelig og uoriginal, og jeg trenger rett og slett mer (eventuelt bedre) spenning i en film som dette. Karakterene er noen ganger på grensen til irriterende, sett bort fra en ganske god prestasjon fra Sofia Boutella. Det viste seg at kjærlighet ved første blikk, ikke nødvendigvis er langvarig, og at førsteinntrykk ofte kan vise seg å ikke stemme. Beklager, Mumien.

The Mummy - Regissert av Alex Kurtzman, Skrevet av Jon Spaihts; med Tom Cruise, Russell Crowe, Sofia Boutella, Annabelle Wallis. Nasjonalitet: USA. Lengde: 1 t 50 min . Premiere: 09.06.17.

Relaterte innlegg