«The Party» – Fullt festkaos.

En kvinne åpner en dør og med et rasende ansikt peker hun en pistol rett mot deg. Dette er åpningen i The Party.

Janet (Kristin Scott Thomas) arrangerer en fest for å feire sin forfremmelse på jobben og fem gjester kommer på besøk til henne og mannen. Et lesbisk par hvorav en er hardbarka feminist, en tysk lifecoach/healer og sin snart fraskilte kone og en svært stressa finansmann som straks setter nesa i melposen legger grunnlaget for en aften med et bredt spekter av både tanker, følelser og hemmeligheter. I løpet av kvelden blir informasjon og tanker delt og ikke alle hemmelighetene og meningene forblir personlige.

Filmen følger kveldens utvikling intimt og gir oss tid med alle de syv karakterene, som åpner for bredere forståelse av situasjonen. Filmen er jo en komedie og tar i bruk visuell humor så godt som verbal. Regissør Sally Potter utforsker motstillingene vi har som mennesker og hvordan forskjellig livssyn og ideer påvirker både enkeltpersoner og fellesskapet. Filmen er stappet med innviklinger og komplikasjoner, og det er her, i karakterenes forskjeller at humoren er god.

Det er utførelsen av hele spetakkelet som skurrer. Humoren er til tider bare teit selv om det også finnes noen gode og morsomme scener. Fortellingen blir mer og mer skandaløs etter hvert som tiden går, men det hele ender opp med å fremstå unaturlig og falskt, spesielt med tanke på karaktervalg og reaksjoner. Sally Potter lander aldri noe skikkelig punch med fortellingen. Humoren forblir filmens beste kvalitet.

The Party kommer seg aldri helt opp på nivå, den blir verken hysterisk morsom eller veldig spennende. Den absurde karaktersammensetningen skaper en naturlig komikk og Cillian Murphys visualisering av en coked up finansmann er flott, og det er dette filmen gjør godt. Utover dette fremstår filmen dessverre som noe teatralsk og unaturlig.

The Party - Regissert av Sally Potter, Skrevet Sally Potter, med; Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy, Kristin Scott Thomas og Timothy Spall. Spilletid: 1 t 11 min. Nasjonalitet: Storbritannia. Premiere: 25.12.17