«Tragedy Girls» – Tragikomisk slasher

På videregåendeskolen Rosedale møter vi jentene Sadie (Brianna Hildebrand) og McKayla, M-Kay, (Alexandra Shipp), også kjent som jentene bak twitterkontoen og bloggen; Tragedy Girls. Jentene bruker tiden sin på å fascinere over seriemordere, og ønsker å plassere seg selv i rekken blant drapsmenn.

Filmen åpnes på klassisk måte, med at kameraet flytter oss inn mot en bil med duggete vinduer som står parkert på en bro. Musikken varierer mellom ikke-diegetisk og diegetisk mens vi møter filmens første karakterer i en make-out session i bilen. I typisk grøsserstil høres det en mystisk lyd, som utvilsomt må undersøkes, og det er også her handlingen begynner. To, tilsynelatende, uskyldige jenter får nå vise hva de er gode, eller ikke så gode, for.

Handlingen som utspiller seg i en liten by vest i USA viser oss livene til to tenåringsjenter født like før tusenårsskiftet. Sadie og M-Kay er opphengt i seriemordere, men tar nå saken i egne hender og begir seg ut på selvstendige mordtokt for å bli kvitt motgang og distraksjoner i form av blant andre ex-er og flørter. Det er nå bloggen som skal prioriteres.

En slasherfilm med høyt budsjett møter klassisk tenåringsdrama, og det er også dette som gjør at store deler av filmen mister sin appell. Målgruppen for filmen fremstår som svært udefinerbar, og det er vanskelig å forstå hvem regissør Tyler McIntyre har prøvd å treffe i løpet av filmens forskjellige sekvenser. Opplevelsen svekkes ved den ville miksen av sjangre. En film som hadde tatt seg best ut i glansen av humor og grøss overdøves av at store deler av handlingen går til romantisk kliss og McIntyre mister taket i publikum.

Når delene i filmen presterer med det den lover, så presterer den også godt. Klipp og kinematografi viser til en soleklar komedie, og det er tydelig hva som er hensikten med panorering og bruken av soft-focus. Det at karakterene er noe stereotypiske funker også i filmens parodiske setting. Karakterene har en grad av utvikling som kan forventes av et tenåringsdrama, og oppleves noe klisjé, men generelt sett så driver filmen handlingen fremover på en underholdende og til og med litt skrekkinngytende måte.

Tragedy Girls fører publikum inn i en ny verden basert på hovedsakelig humor og makabre drap. Til tross for mangler så treffer filmen der den skal, og kan nytes i høstmørket (men kanskje helst med noen du ikke er så glad i). En kreativ historie fortelles på en noe forutsigbar måte, men blirfortsatt sittende igjen i minnet som en minneverdig opplevelse. #blessed

Tragedy Girls - Regissert av Tyler McIntyre; skrevet av Chris Lee Hill og Tyler McIntyre; med Alexandra Shipp, Brianna Hildebrand. Spilletid: 1 t. 38 min. Land: USA. Premiere: 27. oktober 2017.